Magazin > Lepota & telo
82 ogledov

5 korakov do čvrstih prsi

Bolj čvrste prsi imate lahko v šestih tednih. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Velikosti prsi se z masažo in vadbo ne da spremeniti, lahko pa na različne načine vplivate na njihovo obliko, nam je povedala Katja Fašink iz kozmetičnega salona Cat.
Ledena masaža:
Z dvema kockama ledu eno minuto s krožnimi gibi masirajte prsi. Izmenjevanje toplega in hladnega spodbudi prekrvavitev v prsih, vendar po mnenju Fašinkove ta način deluje le trenutno in torej nima dolgotrajnih učinkov.

Indijski pozdrav
Učinki vadbe se na telesu ne pokažejo čez noč, ampak postopoma. Prve rezultate lahko opazite po šestih tednih, je poudarila Fašinkova. Indijski pozdrav je preprosta in praktična vadba, primerna tudi za ženske po porodu, saj ne zahteva prevelikega napora. Dlani usmerite drugo proti drugi in ju potiskajte v osrednji del prsi, da je videti kot indijski pozdrav. Na delovanje prsnih mišic prav tako blagodejno vplivajo različne oblike aerobne vadbe. Pri teh si lahko pomagate s pripomočki, kot so lažje uteži ali ročke. Z različnimi oblikami vadbe si sicer utrjujete prsne mišice, vendar ker so prsi sestavljene tudi iz maščobnega tkiva, je vaje resnično treba izvajati redno, je bila odločna Fašinkova. Poleti je najprimernejše plavanje, saj to od prsnih mišic zahteva nenehno delo. Čvrste prsi prav tako zagotavljajo sklece.

Lepota je sestavljena iz treh desetin naravnih danosti in sedmih desetin vsakdanjega truda.
Katja Fašink, kozmetični salon CAT
Piling in pravilna nega
“Za lepo in čvrsto oprsje lahko poskrbite tudi sami, in to ne glede na leta. Redna nega kože s pilingi in kremami bo pripomogla k lepšemu videzu kože na dekolteju,” je povedala Živa Fabjan, specialistka plastične kirurgije. S pilingi in drugimi pripravki lahko s prsi odstranimo majhne mozolje in odmrle celice kože. Čeprav je oblika telesa precej odvisna od dedne zasnove, vsakodnevna nega kože ni brez pomena. S primernimi pripravki in njihovo ustrezno uporabo lahko veliko prispevamo k lepemu videzu kože dekolteja.

Prehrana
Prsi so v večini sestavljene iz mlečnih žlez in maščobnih tkiv. Kot vsa tkiva v telesu so tudi tkiva v prsih v veliki meri odvisna od zaužite hrane. “Tako kot zdravo telo tudi lepe prsi odražajo uravnoteženo prehrano, ki vključuje dovolj beljakovin, maščob, vitaminov, kalcija, soli, mineralov in predvsem vode,” je razložila Fašinkova.

Pravilna nega
Nega za čvrste prsi se začne pri kakovostnem modrčku. “Najboljši so tisti z masažnimi vstavki, ki delujejo kot povečevalni vložki,” je dejala Fašinkova. Glede na velikost prsi je treba izbrati primeren modrček, ki bo prsim dajal dovolj opore. Enako velja pri izbiri kopalk. Večje prsi namreč predstavljajo večjo obremenitev tkiva dojke in prsne mišice. Pomembno je tudi, da se pri športnih dejavnostih odločimo za športne modrčke, ki bodo prsim dajali dodatno oporo, poleg tega pa bodo s posebnimi šivi zagotavljali udobnost med
vadbo.

Izogibanje soncu

Ker je sonce glavni dejavnik staranja, ga strokovnjaki odsvetujejo tudi, če si želimo lepih prsi. Škodljivi ultravijolični žarki bodo kožo na prsih ne le postarali, temveč ji bodo tudi odvzeli lesk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.