Magazin
2 ogledov

Počitnice brez moških

Skregane ali ljubeče prijateljice? Žurnal24 main
Včasih je treba na "dopust brez" – na prigovarjanje samskih in nesamskih prijateljic, na prigovarjanje sebe in celo na prigovarjanje moškega, ki to počne z ne tako skrivnim namenom.

Da bo lahko nekaj časa nekje ob morju s svojimi najljubšimi moškimi modroval o ženskah in jih zamaknjeno gledal, pil pivo že za zajtrk, se najedel mesa, se naigral taroka, se ničkolikokrat nasmejal do solz in pasel lenobo brez posledic. In se imel veliko bolje kot ona na ženskem dopustu. Ko gredo po obsežnih pripravah na počitnice ženske, se zaplete najkasneje ob odhodu. Če ne zamuja ena, zamujata dve. Prtljage je toliko, da avtomobil skoraj drsa po tleh. Ko so končno na cilju, si zapleti običajno sledijo hitro. Razburjenje zaradi ne dovolj čiste kopalnice, spor zaradi hkratnega spogledovanja s črnolasim natakarjem, huda užaljenost zaradi nedolžne (ali pa sploh ne) pripombe o premajhnih kopalkah ali preozki oblekici, slaba volja zaradi kruha, ki je bel, moral pa bi biti polnozrnat, in jogurta, ki je čisto običajen, moral pa bi biti brez maščobe, tihi bes tiste, ki se je odpravila v vodo ter na zadnjici in stegnih čuti privoščljive prijateljske poglede, ki proučujejo njene maščobne blazinice, trmoglavljenje zaradi tega ali onega ... Stvari, zaradi katerih moški še trznili ne bi in zaradi katerih počasi zmanjka dobre volje, ki se spodobi za dopust, in ko se zdi, da je vrnitev domov še tako daleč.

Na ženskem dopustu je celo trdno prijateljstvo mimogrede na preizkušnji, možnosti, da se bo izteklo zelo slabo, pa strmo naraščajo s številom udeleženk ženske počitniške odprave. Na srečo so običajno vse zamere pozabljene kmalu po vrnitvi in že se začnejo sanjarjenja o naslednjem ženskem dopustu. Ki pa se mu bo kakšna zagotovo z največjim veseljem odpovedala. Seveda obstajajo tudi prekrasne ženske počitnice, ki potrjujejo pravilo, a se zgodijo premalokrat. Moški so v "dopustih brez" neprekosljivo boljši.

Kolumna je bila objavljena v ZAME, brezplačni prilogi časnika Žurnal24, ki je izšla 3. julija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.