Magazin
15 ogledov

Pozabili na šank s pijačo

Balkanski raper Rambo Amadeus je občinstvo dvignil na noge.
1/6
Žurnal24 main
V nedeljo se je v Metliki iztekel eden redkih brezplačnih kulturno-umetniških festivalov v Sloveniji, Teden kulture na Placu 2008.

Festival Teden kulture na Placu 2008 v starem metliškem mestnem jedru se je pričel 14. julija z nastopom metliškega plesnega društva Krokar, ki je z glasbo in elementi sodobnega plesa želelo občinstvu sporočiti, da se lahko ljudje navkljub pestrosti značajev in karakterjev medsebojno povezujemo. Vsebinsko nadvse bogat festival je v nadaljevanju  obiskovalcem ponudil tako ustvarjalne delavnice, dramske predstave, potopisne večere kot tudi predstave ekstremnih športov in nastope glasbenih izvajalcev.

 

 

Simbolično priznanje

Sedem dni trajajoči festival je privabil od štiri do pet tisoč obiskovalcev, ki so simbolično poplačali trud organizatorjev, ki so želeli prebivalcem majhnega mesta Metlika omogočiti brezplačen dostop do kulturno-umetniških vsebin.

Omeniti velja, denimo, nastop znane gledališke skupine Dejmo stisn't Teater , ki je gledalce očarala z improvizacijsko predstavo Cabaret, v kateri je s svojimi domiselnimi predlogi sodelovalo tudi občinstvo. V skoraj eno- in polurni predstavi, polni nepredvidljivih in mojstrsko duhovitih situacij je nastopajočim uspelo, da so bili gledalci fokusirani samo na dogajanje na odru, saj so ti namreč pozabili na šank s pijačo, pregnal pa jih ni niti dež. Sicer pa so za gledalce dobro poskrbeli tudi organizatorji, ki so še nepremočenim gledalcem podelili zaščitne plašče, pelerine.

Obiskovalci festivala so lahko bolj aktivno vlogo prevzeli v ustvarjalnih delavnicah (šahovska, fotografska, solo petje, sodobni ples, multiustvarjalna, gledališka, filmska, make up in bodygrafiti). Mentorji so imeli najprej kratko uvodno predstavitev sebe in svojega dela, nato so pričeli s teoretičnim delom posamezne delavnice, ki jih bodo do konca tedna nadgrajevali s praktičnim delom. Največ zanimanja je bilo za delavnico solo petja, ki jo vodi mlada, a v glasbenih krogih vsem dobro znana slovenska jazz pevka Kristina Oberžan . Sicer pa so bile vse delavnice zelo dobro obiskane, prav tako je bilo veliko zanimanja za dopoldanski otroški program, ki se ga je vsak dan udeležilo od 30 do 50 otrok.

Med glasbenimi dogodki je največ zanimanja požel nastop enega najvidnejših balkanskih raperjev Rambo Amadeus . Publika je bila tako navdušena, da ga je z bučnim in dolgim aplavzom priklicala nazaj na oder, kjer je Rambo odpel še nekaj komadov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.