Svet
2304 ogledov

Nemca priprli zaradi "koronažurov"

Nemčija koronavirus Epa
V začetku tedna je nemška zvezna dežela Bavarska podaljšala ukrepe za omejitev širjenja novega koronavirusa do 19. aprila. Bavarci lahko stanovanje zapustijo le v upravičenih primerih, npr. za obisk zdravnika, pot na delo ali nujne nakupe. Prekrškarjem ne grozi le globa.

Večina bavarskega prebivalstva po podatkih nemške policije skrbno upošteva ukrepe za omejitev širjenja novega koronavirusa, a nekateri resnosti situacije ne želijo sprejeti. Tako tudi 34-letnik iz Bamberga, ki ga je policiji v četrtek priprla.

V Nemčiji je uradno potrjenih 79.696 primerov okužbe z novim koronavirusom. 1017 oseb je umrlo. Največ primerov so potrdili prav na Bavarskem (20.237).

Policisti v bavarskem mestu Bamberg so v preteklem tednu trikrat prejeli informacijo, da omenjeni 34-letnik v svojem stanovanju prireja "koronažure". Pri kontrolah so policisti ugotovili, da je moški v svoje stanovanje povabil več prijateljev, s katerimi je nato skupaj popival. Policisti so oglobili neuvidevnega lastnika stanovanja in njegove goste, ki so morali stanovanje takoj zapustiti.

Nemčija koronavirus Velika preizkušnja Svet Nemčija pred gromozansko preizkušnjo

Ko so policisti prejeli še četrtič klic zaradi "koronažura" v stanovanju 34-letnika so se odločili moškega odpeljati v pripor, kjer naj bi ostal najmanj do 19. aprila.

Tudi 27-letnik končal v priporu

Sueddeutsche Zeitung poroča o podobni usodi 27-letnika, ki ga je policija zaradi večkratnega neupoštevanja ukrepov za omejitev širjenja novega koronavirusa, priprla. V priporu naj bi ostal najmanj en teden. "Ni uvidel svojih napak, torej smo ga raje odpeljali," so sporočili iz policijske postaje Landshut.

Bavarec se je večkrat na prostem srečal s prijatelji, kjer so skupaj pili alkohol in kadili. Zaradi neupoštevanja ukrepov je plačal že nekaj sto evrov kazni. Sedaj bo do vikenda ostal v priporu.

Covid-19 Koronavirus Zdravje Nemčija načrtuje množično testiranje, iskali bodo protitelesa
Komentarjev 1
  • maresem 19:40 03.april 2020.

    Tako se dela s korona bedaki.