Uporabno
3661 ogledov

Kredit z nespremenljivo obrestno mero vam zagotavlja miren spanec

Upravičenci bodo lahko pridobili posojilo pod približno enakimi pogoji kot drugi Žurnal24 main
Razmišljate o sklenitvi financiranja za prenovo vašega stanovanja?

Izognite se tveganju spremembe obrestne mere in mirno spite celotno obdobje odplačevanja kredita s kreditom z nespremenljivo obrestno mero.

Kaj bo čez nekaj let? Kdo ve?

V zadnjih letih beležimo rekordno nizke stopnje medbančne obrestne mere (Euribor) in različni analitiki v prihodnosti napoveduje njeno rast. Zakaj bi prevzeli tveganje za posledično zvišanje obroka vašega kredita, če se lahko odločite za financiranje z nesprejemljivo obrestno mero, ki bo ohranjala nepremenjen mesečni obrok v celotnem obdobju odplačevanja izbranega financiranja – tako ste lahko brez tovrstnih skrbi tudi na daljše obdobje - do 12 let, z ugodno skupno obrestno mero za komitente vseh bank. Sicer praviloma nekoliko višji obrok kredita se lahko zelo hitro zaradi dogajanja na finančnih trgih obrne v vašo prid, posebej pri daljših ročnostih kredita.

Bodimo odgovorni in praktični.

S sklenitvijo kredita z nespremenjeno obrestno mero odgovorno načrtujete svojo finančno prihodnost in si že ob sklenitvi financiranja ustvarjate popolnoma jasno sliko vaših finančnih obveznosti iz tega naslova, z možnostjo izbire datuma plačila obroka pa imate svobodo pri upravljanju svojih financ – obrok kredita lahko tako plačate 8., 18. ali 28. v mesecu. S hitrim in nadvse enostavnim postopkom sklenitve dodatno prihranite čas za prijetnejša opravila. Nekatere vrste financiranja pa lahko celo najamete brez obiska banke – od prvega do zadnjega klika iz domačega naslonjača ali z obiskom sodobne digitalne poslovalnice, kjer postopek izpeljete sami od izpolnitve vloge do izplačila.

Primer:

Znesek kredita: 26.000 evrov

Doba odplačila: 120 mesecev

Kredit s spremeljivo obrestno mero

Mesečna obveznosti: 291,28 €

Obrestna mera: 6,2 %

EOM: 7,42 €

Kredit s nespremeljivo obrestno mero

Mesečna obveznosti: 295,23 €

Obrestna mera: 6,5 %

EOM: 7,75 €

Več si lahko preberete TUKAJ.