Pod streho > Nepremičnine
11218 ogledov

V teh bankah se vam najbolj splača vzeti stanovanjski kredit s fiksno obrestno mero

banka NLB Žurnal24 main
Nekatere banke ponujajo tudi do 30 let kredita, a pod kakšnimi pogoji?

NLB: za 20 let 2,60 %, zeleni krediti z dodatnimi ugodnostmi

V NLB so oktobra dodatno znižali nespremenljive obrestne mere za stanovanjske kredite - trenutno znaša izhodiščna nespremenljiva obrestna mera za dobo 20 let 2,60 %. s prvim marcem znižali fiksno obrestno mero za stanovanjske kredite.

Poleg tega so, kot dodajajo, za svoje stranke pripravili tudi novo, ugodnejšo ponudbo za nakup ali gradnjo pasivnih hiš - t. i. NLB Zeleni stanovanjski kredit. Ta je del njihove ponudbe stanovanjskih kreditov, a s posebnimi ugodnostmi, in sicer z vsaj 0,5 % nižjo obrestno mero od izhodiščne in 100 evrov nižjimi stroški odobritve. "Kredit je namenjen vsem strankam, ki se odločajo za financiranje nakupa ali izgradnjo pasivne hiše. Ta mora ustrezati standardom pasivne gradnje, kot so zrakotesnost ali nizka toplotna prevodnost, ter na ta način prispevati k velikim energetskim prihrankom in torej naši trajnostno naravnani prihodnosti," pojasnjujejo v NLB. 

NLB Slovenija Ste videli reklamo za NLB? To v resnici pomeni.

Unicredit : od 2,3 do 2,9 %

V banki Unicredit recimo fiksna obrestna mera za stanovanjski kredit za dobo od 121 do 240 mesecev trenutno znaša 2,60 %, za dobo odplačevanja od 241 do 360 mesecev pa 2,90 % – seveda ob odprtju TRR pri njihovi banki ter ob prejemanju rednih mesečnih dohodkov na isti račun. Za najkrajšo dobo odplačevanja, do 120 mesecev, ponujajo obrestno mero 2,30 %. 

"Na potrošniških kreditih pa velja s tem mesecem enotna fiksna obrestna mera za ročnost od 3 do 84 mesecev, in sicer fiksna obrestna mera 6,10 % (velja za komitente oziroma ob odprtju TRR in ob prenosu poslovanja nanj). Pri potrošniških kreditih imamo samo enkratni strošek odobritve in ne zaračunavamo dodatnih stroškov plačila ocene rizika ali stroška zavarovanja kredita ter ne zaračunavamo mesečnega stroška vodenja kredita," še dodajajo.

Gorenjska banka: od 2,4 do 3,7 %

V Gorenjski banki nespremenljiva obrestna mera pri stanovanjskih kreditih znaša od 2,40 % do 3,70 %, a se "dokončna višina obrestne mere določi po obravnavi vsakega posameznega kreditojemalca". Odvisna pa je predvsem od kakovosti zavarovanja in bonitete kreditojemalca, ki jo banka določi na podlagi posredovanje dokumentacije. Kako je pri potrošniških kreditih? "Tu fiksna obrestna mera znaša med 5 in 5,5 %," pravijo, s čimer se uvrščajo med najugodnejše ponudnike.

kredit | Avtor: Profimedia Profimedia
BKS: od 2,4 do 3,7 %

V BKS Bank se trenutna fiksna obrestna mera za stanovanjske kredite giblje od 2,40 do 3,70 %, za gotovinske potrošniške kredite pa od 6,50 do 7,50 %. "Obrestna mera je odvisna od ročnosti kredita in vrste stranke, ali gre za komitenta ali za nekomitenta," dodajajo.

Intesa Sanpaolo: od 2,0 do 2,9 % 

V Intesi Sanpaolo Bank ponujajo stanovanjske kredite tako s fiksno kot s spremenljivo obrestno mero, z odplačilno dobo do 30 let. Fiksne obrestne mere se gibljejo od 2,00 % za kredite z ročnostjo do 10 let, pa do 2,90 % za kredite z ročnostjo do 30 let. Obrestne mere veljajo za komitente banke oziroma za vse nove komitente, ki odprejo transakcijski račun in prenesejo nanj svoje redne prihodke. S tem je banka Intesa Sanpaolo med najbolj ugodnimi bankami za najem stanovanjskega kredita s fiksno obrestno mero. 

Addiko bank stanovanjskih kreditov ne ponuja

V Addiko banki pa pravijo, da so specialist za gotovinske kredite, stanovanjskih kreditov ne ponujajo. Trenutne obrestne mere za gotovinske kredite za obdobje od 6 do 84 mesecev pri njih znašajo 6,50 %, ponujajo pa tudi hitri kredit za nekomitente (do 84 mesecev) z obrestno mero 7 %.

obnova hiša stanovanje Denar za obnovo Pod streho Kredit pri Eko skladu se splača le pod temi pogoji
Komentarjev 2
  • lulibuc 07:44 16.november 2020.

    Da, sploh v teh fašističnih časih.

  • izy 07:41 16.november 2020.

    Vse kar je več kot 2% v teh časih je drago.

Sorodne novice