Kaj dogaja
499 ogledov

November Gourmet Ljubljana

Hrana sol Profimedias
Novembra v Ljubljani pripravljajo festival dobre hrane z delavnicami, dogodki, degustacijami in kulinaričnimi turami.

Ljubljanska tržnica na Pogačerjevem trgu vsak petek od spomladi do jeseni zavzame Odprta kuhna, ki je postala točka srečanja za gurmane, obiskovalce in domačine. Konec sezone Odprte kuhne pa ne pomeni, da bo v Ljubljani potekalo manj kulinaričnih dogodkov.

Letos bo v Ljubljani prvič potekal festival November Gourmet, ki bo obiskovalcem nudil kulinarične vrhunce, poučne delavnice in možnost zanimivih ogledov. Festival bo potekal od 5. do 30. novembra na različnih lokacijah v Ljubljani.

Ljubljana Popotnik To zanima turiste v naši prestolnici

V ospredju festivala bodo predvsem domači pridelki in tradicionalne jedi. "V zadnjih letih so sestavine lokalnega porekla v povezavi s trajnostnimi načeli in kreativnostjo lokalnih kuharskih mojstrov spodbudile nov trend: obujanje nekdaj priljubljenih jedi s sodobnimi načini priprave," so osrednjo idejo festivala povzeli na spletni strani Turizma Ljubljana.

kozarec vino | Avtor: Profimedias Profimedias

Glavni dogodki festivala bodo Ljubljanska vinska pot (10. november), Slovenski festival vin (15. november) in zaključna prireditev November Gourmet Finale (23. november). Poleg teh bodo cel mesec potekale delavnice, na primer bo 8. novembra potekala na Posestvu Trnulja konopljina kulinarična delavnica in 19. novembra na Dvoru Jezeršek tečaj priprave sušija, pripravljali bodo tudi kulinarične ture po Ljubljani in degustacije.

Ljubljana 15. in 16. november Kaj dogaja 21. Slovenski festival vin

Celoten program novembrskega kulinaričnega festivala si lahko ogledate na spletni strani Gourmet Ljubljana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice