Projekti
26 ogledov

Horoskop Slovenije 2008

Odgovori se skrivajo v zvezdah. Žurnal24 main
Tako kot trenutek, ko zdravnik prereže popkovino, predstavlja začetek življenja, bomo razglasitev neodvisnosti Slovenije, v Ljubljani 25. junija 1991 okrog 20.30 vzeli kot čas rojstva države.

Tako kot trenutek, ko zdravnik takoj po porodu s škarjami prereže popkovino, predstavlja začetek otrokovega samostojnega življenja in je temelj zvezdopisa njegove usode, bomo razglasitev neodvisnosti Slovenije, sprejete v Ljubljani 25. junija 1991 okrog 20.30 vzeli kot čas rojstva nove države. O horoskopu Slovenije bi seveda lahko napisali celo knjigo s podrobnimi analizami in priporočili, vendar pa se bomo v tem članku dotaknili le nekaterih najbolj bistvenih aspektov.

Najpomembnejša točka v horoskopu je ascendent

Prva in najpomembnejša točka v horoskopu je ascendent, saj predstavlja osnovno izhodišče za analizo znamenj, hiš in planetov. Ascendent Slovenije je v znamenju ognjenega Strelca, najbolj ambicioznega znamenja v zodiaku. Strelec je 9. znamenje naravnega zodiaka, ki simbolizira najvišjo možno variacijo usode, tudi srečo, religijo, modrost, potovanja, tujce, učitelje ter očeta. Strelci so ekstrovertirani, inteligentni, delovni, cenijo znanje, so vizionarji, nagnjeni k preveč črnobelim stališčem, znajo biti preveč optimistični in si nemalokrat zadajo bodisi previsoke cilje, ki jih težko dosežejo ali pa dajo obljube, ki jih težko izpolnijo. To so le nekatere značilnosti znamenja Strelca, ki bodo zaznamovala dogajanje v tej relativno majhni, vendar zelo ambiciozni državi.

Ascendent Slovenije je v znamenju Strelca. © iStockphoto

 
Poglavitna karmična težava Slovenije je Rahu
Poglavitna karmična težava Slovenije je obremenjenost njenega ascendenta s severnim luninim sečiščem, imenovanim Rahu (simbolično ga predstavlja zmajeva glava). Rahu povzroča nemir, prepir, zmedenost, dezorientiranost, nepoštenost ipd., težave z izpolnitvijo nalog usode, iskanjem miru, dosego modrosti, slabe izkušnje z učitelji ter osebami, ki v življenjih predstavljajo funkcijo očeta, torej državo kot globalnega skrbnika. K sreči je moč Rahuja zaradi njegove debilitacije manjša kot sicer. Vseeno pa bo Rahu povzročal ovire pri izkoriščanju potencialov, ki sicer niso majhni ter ves čas »motil« mir, ki pa je predpogoj za dosego sreče. Splošno zdravstveno stanje bo zaradi vpliva Rahuja relativno slabo, vzroki bolezni pa so velikokrat psihične narave, torej stres, odvisnosti, čustveno neravnovesje, slab odnos do zdravja in podobno.

Luna Slovenije je v Škorpijonu
Druga najpomembnejša točka je položaj Lune, ki predstavlja kolektivni um naroda. Luna Slovenije je debilitirana v znamenju Škorpijona, kar ima svoje pozitivne in negativne vidike. Škorpijoni so zelo analitični, bolj nezaupljivi kot ne, ne ravno najbolj družabni vendar hkrati zelo potrebni pozornosti in pohvale, stvari si preveč jemljejo k srcu, so skrivnostni ali pa jih zanimajo skrivnosti. Poslanstvo Škorpijonov je združiti notranji svet z zunanjim. Kadar so usmerjeni samo v zunanji svet, so sicer lahko uspešni, vendar na račun lastnega notranjega miru in sreče. Sonce, ki je v znamenju Dvojčkov skupaj z Merkurjem in Ketujem, lahko kaže na preveč spremenljiv odnos države do ljudstva, nestanovitnost državne politike, spremenljivost vodstvenih organov, preveč koristoljuben odnos vodij ter bodisi pomanjkanje pretoka informacij ali pa prikrivanje pravih informacij. To so karmične tendence, ki jih je možno s primerno družbeno strategijo, razumevanjem in trudom potenciramo ali blažimo.

Kaj nam pripoveduje nebo? © iStockphoto

 

Slovenija se ne bi smela bati biti drugačna

Priporočilo: Slovenija bi morala dobro razumeti svoje poslanstvo ter primarno poskrbeti zase, torej za svoje ljudi, svojo lastnino, svoje vire. Črnobelost lahko izboljšamo z zmernostjo, medsebojnim spoštovanjem in širokoglednostjo. Slovenija se ne bi smela bati biti »drugačna« od drugih, oziroma ne bi smela biti slaba kopija nečesa, kar je tako ali tako vprašljive kakovosti. Slovenija bi morala poiskati svojo pot, svoj način izražanja, svoje pojmovanje bivanja ter si na ta način pridobiti pozornost drugih držav, ki jo imajo zaradi vpliva Ketuja tendenco zanemarjati. Z večjo mero domiselnosti, intuitivnega pristopa ter samozaupanja bi bil izkoristek njenih potencialov veliko večji.

Več truda je potrebno vložiti v sistem izobraževanja, ki je preveč neelastičen, uniformiran in nespodbuden do drugačnosti ter raznolikosti. Položaj Jupitra kaže, da je odnos do lastnih nepremičnin, torej rodovitne zemlje, voda, gozdov itd., potrebno predrugačiti, izboljšati, izkoristiti, položaj Marsa pa na potrebo po boljšem spodbujanju mlajših rodov pri njihovi udeležbi v družbi. Resnični intelektualci imajo premalo vpliva na družbo, so bodisi nerazumljeni, imajo pomanjkanje samozavesti, ali pa niso pravilno motivirani. Vse to kaže, da bo Slovenija vedno morala imeti jasno zastavljene cilje, kar pa ji ne bo prav lahko uresničiti.

Kaj nas čaka v letu 2008?

Praška astronomska ura. © iStockphoto

 

Splošno
Slovenija je novembra 2007 vstopila v obdobje Venera-Sonce, ki bo trajalo eno leto. To bo seveda obdobje predsedovanja Evropski Uniji, ki bo Sloveniji dalo moč, ugled, prepoznavnost ter finančni uspeh. Tudi zaradi ugodnega Jupitrovega tranzita čez ascendent bo začetek leta zelo obetaven. Prvih nekaj mesecev je zelo ugodnih za uspehe na področju šolstva oziroma uspehe naših otrok. Možen je pretresljiv dogodek povezan bodisi z otrokom ali neko primorsko občino sredi junija. Konec leta 2008 bo drugačen, precej bolj nemiren.

Poslovni vidik
Zaključek nekih zadev povezanih z zdravstvom. Finančni uspeh farmacije. Investicije v zdravstvo, ki bi bile lahko bolj velikodušne. Uspehi v trgovini, industriji, športu, telekomunikacijah, manj v umetnosti in kulturi. Ugodni premiki zlasti od aprila 2008.

Notranje zadeve

Dvomesečno obdobje med koncem aprila in koncem junija bo precej spremenljivo. September 2008 lahko prinese težave s strani narave.

Zunanje zadeve

Slovenija bo imela moč in trden položaj, zato ga mora izkoristiti za razrešitev nerešenih zadev z določenimi državami. Pri tem bo morala uporabiti tudi »nevidno« povezovanje z državo partnerko, ki bo imela pri zadevi seveda poslovne interese. Oklevanje ne bo prineslo koristi. Konec januarja manjša pozitivna prelomnica pri komunikaciji v sporu z neko državo, kjer se bo možno do konca aprila dogovoriti o marsikaterih spornih točkah.

V letu 2008 vam želim veliko notranjega miru, medsebojne ljubezni, moči za premagovanje ovir, poguma za soočanje z življenjskimi izzivi ter modrosti za sprejemanje pravih odločitev.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.