Slovenija > Črna kronika
5 ogledov

Napoved umora: Kaznoval bom sorodnike

Žurnal24 main
Domnevno zaradi spora o zapuščini je 60-letni moški med razpravo na sodišču v nemškem Landshutu ustrelil svakinjo in si nato sodil sam.

60-letni Franz N. je med torkovo razpravo na sodišču v bavarskem Landshutu domnevno zaradi spora o dedovanju izvršil pokol. Franz N., upokojen kuhar, se je s skupaj s šestimi brati in sestrami že šest let po sodni poti potegoval za dedovanje neke hiše v Augsburgu. Ne med torkovo razpravo ne med prejšnjimi razpravami se ni zgodilo prav nič, kar bi Franzu N. lahko služilo kot povod za pomor, poroča nemški Bild, ki se sklicuje na preiskovalce primera.

Morilski pohod na sodišču se je začel nekaj po deseti uri, med odmorom, ko je 60-letnik nenadoma vzel v roke pištolo znamke Smith & Wesson in kalibra 57 ter začel streljati okoli sebe. Zadel je svojo 48-letno svakinjo, ki je kasneje podlegla poškodbam, in njenega odvetnika. Morilec je nato pobegnil v razpravno dvorano in si sodil sam.

Pretreseni ljudje zapuščajo sodišče. © EPA

 
Med streljanjem sta bila težje ranjena še dva človeka, ki pa sta izven življenjske nevarnosti.

Nemški časnik Die Welt poroča, da je eden od morilčevih sorodnikov preiskovalcem pokazal njegovo poslovilno pismo. Franz N. naj bi se pritoževal nad "terorjem", ki so ga nad njim med dolgoletnim zapuščinskim sporom izvajali njegovi sorodniki, in napovedal, da "bo to jutro verjetno napočil moj konec". "Kaznoval bom sorodnike za njihovo obnašanje," je med drugim zapisal v pismu, katerega pristnost še preverjajo.

Na napad se je že odzval bavarski ministrski predsednik Horst Seehofer in napovedal zaostritev zakonodaje o pravici do nošenja orožja. Dodajmo, da je imel Franz N. pištolo, s katero je streljal na sodišču, uradno registrirano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.