Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

V trčenju z vlakom umrla dva človeka

Trčenje z vlakom je zahtevalo dve človeški življenji. Žurnal24 main
V Gornjem Brezovem pri Sevnici se je na železniškem prehodu, zavarovanem z andrejevim križem, okoli 12. ure zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta umrla dva človeka.

V nesreči sta trčila osebno vozilo in potniški vlak, voznik in sopotnik v osebnem vozilu sta umrla, medtem ko nihče od potnikov na vlaku po dosedanjih informacijah ni bil poškodovan. Točna škoda na vlakovni kompoziciji bo znana naknadno.

Vlakovni odpravnik železniške postaje Sevnica je ob 12.20 s klicem na interventno številko 113 obvestil operativno-komunikacijski center Policijske uprave Krško, da je v Gornjem Brezovem pri Sevnici na prehodu ceste čez železnico prišlo do trčenja med avtomobilom in vlakom. O dogodku je bil takoj obveščen tudi regijski center za obveščanje, ki je na kraj dogodka napotil reševalce, zdravnika in gasilce.

Po prvih ugotovitvah je prišlo do nesreče na železniškem prehodu, zavarovanim z andrejevim križem, in sicer na tiru na relaciji Sevnica–Dobova.

© Nada Černič Cvetanovski

 
Potniški vlak je trčil v sprednji del osebnega vozila fiat doblo, last ljubljanskega podjetja, ki ima delovišče na spodnjem toku reke Save, povezanem z izgradnjo Hidroelektrarne Blanca. V vozilu sta bila 43-letni voznik, državljan Slovenije in BiH ter 23-letni sopotnik, državljan BiH. Oba sta na kraju nesreče zaradi poškodb umrla, kar je potrdila tudi zdravnica Zdravstvenega doma Sevnica.

Zapornice na prehodu najkasneje do konca leta 2010
Kot je za zurnal24.si povedala Tanja Rotovnik s Slovenskih Železnic, omenjeni prehod ni eden od najpomembnejših v okolici, na njem pa se je v zadnjih 15 letih zgodila samo ena nesreča s poškodbami. Prehod bo v skladu z odločbo ministrstva za promet z zapornicami zavarovan najkasneje do 31. decembra 2010.

Po besedah Rotovnikove je sicer danes na mreži Slovenskih železnic 333 od 928 nivojskih prehodov cest čez železniške proge zavarovanih s tehničnimi sredstvi (svetlobni cestni signali, polzapornice in zapornice). Letos je načrtovano zavarovanje osmih križanj z zapornicami, preureditev treh nivojskih križanj v zunajnivojske prehode ter nadgradnja varnosti na sedmih prehodih z ureditvijo cestišča in namestitvijo dodatnih signalov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.