Slovenija > Črna kronika
0 ogledov

Za nesrečo krivo kepanje?

Do nesreče je prišlo izven smučišča, in sicer za hotelom na Voglu. Žurnal24 main
V neposredni bližini hotela na Voglu je 19-letnik iz okolice Žalca zdrsnil po bregu v kotanjo in zaradi poškodb umrl na kraju nesreče.

Po neuradnih informacijah gre za 19-letnega fanta iz okolice Žalca, ki je na Vogel na počitnikovanje v eno tamkajšnjih koč prišel včeraj. Po kosilu so se s prijatelji odpravili na sprehod in odšli do Ski hotela Vogel na nadmorski višini okoli 1500 metrov. Na zahodni strani hotela so si na razgledni točki ogledovali hribe, pri čemer je 19-letnemu sprehajalcu malo pred peto uro popoldne zaradi poledenele snežne podlage spodrsnilo. Neuradno smo izvedeli, da naj bi do nesreče prišlo med kepanjem na pobočju desno od hotela.

Po nesrečnem padcu je drsel po prepadni steni kar 700 metrov v dolino. Na prizorišče nesreče so prihiteli gorski reševalci Postaje GRS Bohinj in helikopter Slovenske vojske z dežurno ekipo za reševanje v gorah. Kot so povedali reševalci, je najstnik pri padcu močno in usodno udaril v glavo, ko so prišli na kraj, kjer se je ustavil in nehal drseti, pa mu niso več mogli pomagati. Krvava sled je vidna tudi iz gondole, ki vozi na Vogel. S helikopterjem so ponesrečenca prepeljali v dolino.

Uraden vzrok za nesrečo zaenkrat še ni znan. Kriminalisti so dopoldne zaključili z ogledom kraja nezgode. Ena od prič na nihalki je povedala, da so sprva mislili, da se nekdo norčuje in je vrgel lutko v prepadno globino, a so takoj ugotovili, da gre za človeka in obvestili reševalne ekipe. Po informacijah domačinov gre za prvo tovrstno nesrečo na Voglu v zadnjih tridesetih letih. Pred leti naj bi s terase hotela Vogel omahni šolar na ekskurziji. Takrat se je nesreča zgodila v poletnem času.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.