Slovenija
0 ogledov

Do posojila sredi septembra

Upravičenci bodo lahko pridobili posojilo pod približno enakimi pogoji kot drugi
1/2
Žurnal24 main
Vlada je na dopisni seji sprejela uredbo o izvajanju zakona o jamstveni shemi za fizične osebe, so sporočili z vlade in napovedali, da bo shema zaživela sredi septembra.
"Z jamstveno shemo želimo mladim družinam s stanovanjskim problemom, zaposlenim za določen čas in brezposelnim v času krize odpreti vrata do bančnih kreditov, ki so jim zdaj zaprta," so ob obrazložitvi uredbe zapisali v sporočilu za javnost.

Posojilo in moratorij
Pojasnjujejo še, da bodo upravičenci do posojila lahko pridobili posojilo pod približno enakimi pogoji kot drugi kreditojemalci, če pa zaradi specifičnega finančnega položaja tega ne bodo mogli več odplačevati, pa bodo lahko unovčili jamstvo države. V tem primeru jim lahko država na njihovo prošnjo začasno odloži plačilo kredita do trenutka, ko bodo znova v položaju, da ga odplačajo. SID banka bo na podlagi uredbe začela postopke avkcije za banke, jamstvena shema pa bi lahko v praksi zaživela predvidoma sredi septembra 2009.

Kot smo že poročali, je za posojila za osebe, ki so zaposlene za določen čas oziroma ustrezajo pogoju mlade družine, namenjenih 300 milijonov evrov jamstev, za tiste, ki so po 1. oktobru 2008 izgubili službo, in sicer iz poslovnih razlogov, pa 50 milijonov evrov jamstev.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.