Slovenija
2 ogledov

Država v nakup Mercatorja

Žurnal24 main
Nadzorni svet Kada se je strinjal, da Posebna družba za upravljanje (PDU) – ta je v stoodstotni lasti Kada – odda ponudbo za nakup delnic na podlagi poziva NLB za javno zbiranje pisnih ponudb.

NLB prodaja 10,75-odstotni delež Mercatorja in 23,51-odstotni delež Pivovarne Laško, ki ju je zasegla Infond Holdingu. "Kapitalska družba (Kad) je finančni investitor, ki ocenjuje naložbene priložnosti na trgu in preudarno investira v finančne naložbe, ki dolgoročno zagotavljajo donos in ji omogočajo uresničevanje njenega poslanstva," so sporočili iz družbe. Pri tem v Kadu ocenjujejo, da način predlagane izvedbe posla povečuje pričakovanja donosnosti investicije pri prevzetih tveganjih. 

Kot je znano, se danes izteče razpis za nakup 10,75-odstotnega deleža Mercatorja in 23,51-odstotnega deleža Pivovarne Laško, ki ju je NLB zasegla Infond Holdingu, ker ta ni pravočasno vrnil 130 milijonov evrov posojila. NLB od morebitnih kupcev pričakuje zavezujoče ponudbe, po odpiranju pa se bodo v drugi fazi prodajnega postopka začela pogajanja o kupoprodajnih pogodbah in določitvi končne cene z enim ali več kupci.

Kot je ob objavi zbiranja ponudb navedla NLB, bodo imeli prednost kupci, ki bodo pripravljeni kupiti vse delnice Mercatorja in vse delnice Pivovarne Laško.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.