Slovenija
3 ogledov

DZ se je seznanil z odstopi ministrov

Poslanci bodo o novem mandatarju glasovali 7. novembra. Žurnal24 main
Na izredni seji so se poslanci seznanili z odstopi ministrov za zdravje, visoko šolstvo in promet.

Poslanci in poslanke so se na današnji seji državnega zbora seznanili z odstopi ministra za promet Janeza Božiča (SLS), za zdravje Andreja Bručana (SDS) in za visoko šolstvo Jureta Zupana (NSi). Nove ministre naj bi DZ imenoval na seji prihodnji torek, še prej pa morajo kandidata predstaviti pristojnima matičnima odboroma DZ na t. i. hearingu. Kandidata za dva izpraznjena ministrska stolčka sta Zofija Mazej Kukovič (zdravje) in Radovan Žerjav (promet), NSi pa svojega kandidata še ni predlagala.

Ministri odstopili prejšnji četrtek

Janša je napovedal, da bodo novi ministri imenovani v desetih dneh.  © BOBO

 
Kot je znano, je predsednik vlade Janez Janša minuli četrtek sprejel odstopne izjave treh ministrov. Premier njihovega dela sicer ni ocenil kot slabega, kljub temu pa se je odločil, da bo odstope sprejel. "Po pogovoru z vsakim posebej smo namreč ocenili, da se lahko s tem izognemo povečevanju neproduktivnih napetosti, ki onemogočajo nadaljevanje resnega in poglobljenega dela," je pojasnil Janša. Ob tem je poudaril, da je vlada kot celota ravno med intenzivnimi pripravami na predsedovanje EU in zato "nima časa za brezplodne razprave na osebni ravni z opozicijo".
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.