Svet
2017 ogledov

Ti glasbeniki bodo predstavljali Slovenijo v Vatikanu

Papež Frančišek epa
"Čeprav nas ne bo na trgu sv. Petra, verjamem, da se bo ves pozitiven duh začutil tudi skozi ekran," je prepričan Igor Pirkovič.

Kot smo že poročali, bo trg svetega Petra v Vatikanu letos krasila 30 metrov visoka smreka iz kočevskih gozdov. Slovenija bo poskrbela tudi za okrasitev božičnih dreves in pester kulturni program.

"S strani kulture bo Slovenija v Vatikanu zelo dostojno zastopana. Svetovne medijske luči bodo usmerjene v ta dogodek, rezultat tega pa bo tudi izjemno kvalitetna prireditev najboljših slovenskih glasbenikov, ki bodo predstavili slovensko pesem kot "Urbi et Orbi"," je na današnji novinarski konferenci vlade povedal scenarist prireditve Igor Pirkovič

Kot je dejal, bodo sodelovali Sabina Cvilak, Nuška Drašček, Marko Hatlak skupaj s svojim ansamblom FUNtango in drugi. "Predstavili bomo tudi tradicionalni slovenski ljudski inštrument, citre - na trgu sv. Petra bo zazvenela klasika, Cvetje v jeseni. Posebnost, ki je ne bomo posneli v studiu, ampak v cerkvi na Brezjah, pa so pritrkovalci," je dodal Pirkovič. 

"Vrhunec bo nagovor svetega očeta, katerega bo v španščini nagovoril gospod Marko Fink, sin slovenskega očeta in matere, rojen v Argentini, svetemu očetu pa bo poklonil tudi neko presenečenje. Program bomo končali z zimzeleno Slovenija, moja dežela. Še posebej veseli smo, da se je za ta edinstven dogodek, ansamblu Saše Avsenik pridružil Alfi Nipič. Čeprav nas ne bo na trgu sv. Petra, verjamem, da se bo ves pozitiven duh začutil tudi skozi ekran," je prepričan Pirkovič.

Božično drevo Slovenija Naša vlada bo za sto tisočakov postavila božična drevesa v Vatikanu

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • erikkk 16:03 28.november 2020.

    Jaz sem se cerkvi in vsem veram odreku ker so to zame zavajujoča satanska sekta zaradi katere svet trpi že na stoletja

  • Avatar Ruth_Wright
    Ruth_Wright 11:40 28.november 2020.

    Na spletu s prenosnim računalnikom zaslužim veliko denarja (100 € do 200 € / h). Prvi mesec sem prejel ček za 28536 €, to spletno del0 je preprosto in enostavno, ni mu treba iti v pisarn0 .... >>>>> www.MagnifyIncome.Com

  • pesnik51 18:16 27.november 2020.

    jebi se Pirković .. odjebite že enkrat s to Cerkvijo .. jebite si mater, govna farška .. 700€ na mesec, ko je pa treba davke plačat ste pa ločeni od države .. fuck off!