Slovenija > Komentarji in kolumne
2 ogledov

Zavarovalniška srhljivka

(Foto: Špela Mohorič) Žurnal24 main
Kjer se vrti veliko denarja, akterji menijo, da cilj opravičuje vsa sredstva. Pa jih ne!

Varovanje osebnih podatkov zavarovancev je nekaterim zavarovalnicam še - španska vas. Ker doslej ni bilo nekih hudih sankcij, pa ker sodišča meljejo počasi in ker iz uprave zavarovalnic ni letel še nihče zaradi prekupčevanja s podatki, za katere zavarovalniški mački vedo povedati, se ponekod dogajajo praktično vsak dan, določeni zavarovalniški lobiji sklepajo tiha, zakulisna zavezništva, hodijo po robu in tudi ko ga prestopijo, menijo, da se z denarjem lahko kupi vse. Pa kaj zato, če so premije za zavarovance nekloliko višje, si očitno mislijo. Glavno je, da so lobiji dobili svoj del pogače. Kako zelo zatohlo je v tem cehu, kaže naša nova zgodba. Ko človek že misli, da novih zgodb povezanih z Vzajemno ni in ne more več biti, se zgodi prav to.

Sveti gral

Zavarovalništvo je pač stavar zaupanja. Zaupanje je njen - sveti gral, saj zavarovalnice o nas vedo (skoraj) vse. Kakšen avto vozimo, kakšno stanovanje imamo in nenezadnje tudi, kako zdravi (ali pa bolani) smo. Na prvi pogled nedolžni podatki. A v rokah nepooblaščene osebe so lahko precej močno orožje.
Prav zato se mi zdi, da morajo biti prvi možje zavarovalnic, kot seveda tudi vsi ostali vodilni - ampak zavarovalničarji pa še posebej - moralno neoporečni, z še posebno izostrenim čutom za to, kaj je prav in kaj ne, pa kaj se z našimi podatki sme početi in kaj ne. Ker ja, umazane zgodbe na koncu vedno pridajo v javnost. Če prej ne, ko se lobiji, ki tujiljo v isti rog - sprejo in razidejo. To je lepota pravice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.