Slovenija
1 ogledov

Na Facebooku proti Križaničevim davkom

Žurnal24 main
SDS kritizira nov dohodninski predlog, na spletnem družabnem omrežju Facebook pa se je že pojavila skupina, ki nasprotuje uvedbi novih dohodninskih razredov.

Nedavna napoved finančnega ministra Franceta Križaniča, da uvede še dva dohodninska razreda, je sprožila val ogorčenja. V SDS so tako že izrazili svoje nasprotovanje novima dohodninskima razredoma. Menijo, da bi "dodatna obdavčitev najbolj produktivnega dela prebivalstva še dodatno zmanjšala dinamiko gospodarskega in družbenega razvoja". Dodajajo, da mora država znižati davek na dohodek pravnih oseb ter povečati investicijske olajšave. Križaničev predlog sicer vlada še vedno obravnava, nestrinjanje z njim pa so že izrazili vsi koalicijski partnerji.

Janšev SDS že sesuva Križaničev predlog. © Dejan Mijović

 

Protidavčna peticija na Facebooku

Nekateri pa so se odločili svoje nestrinjanje izraziti tudi prek peticije na spletnem družabnem omrežju Facebook. Peticija ima naslov Peticija proti višanju davkov v Republiki Sloveniji, njen pobudnik pa je Tadej Kotnik .

Denar raje zase
Kot razlog za nastanek peticije avtor navaja nesposobnost države, da bi pametno ravnala z denarjem. Zato poziva vse, ki se ne strinjajo s sedanjo politiko trošenja denarja in menijo, da bi v prihodnje raje sami razpolagali z večjim delom svojega zaslužka kot pa dajali čedalje večji delež v "skupno skledo", naj se pridružijo. Skupina trenutno šteje prek 400 članov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.