Slovenija
23848 ogledov

Na veleposlaništvu Nemčije ne morejo verjeti, kaj je izjavil Grims

Slovenija 20.05.2013, Branko Grims, seja odbora DZ za pravosodje, na kateri so o Saša Despot
Nemci podučili Grimsa.

Na veleposlaništvu Nemčije v Ljubljani so se odzvali na včerajšnjo izjavo Branka Grimsa, ki je v imenu stranke SDS komentiral izid glasovanja na referendumih, ki so bili izpeljani na pobudo SDS. 

Grims: Razmere v Sloveniji kot leta 1933 v Nemčiji

Grims je vzrok za neuspeh na referendumih pripisal “medijskim manipulacijam in zavajanju” in izrazil prepričanje, da volivci niso vedeli o čem glasujejo, saj se je “namesto o vsebini preko medijev razpravljalo o ideologiji in osebnih predsodkov, kdo je za tega in kdo je za onega, namesto da bi se ljudje odločali, kaj je zanje bolje, kaj je bolje za njihovo denarnico.”

“In potem ni čudno, če so razmere v Sloveniji vse bolj podobne tistim iz Nemčije leta 1933,” meni Grims. 

Na nemškem veleposlaništvu šokirani

“Leto 1933 se je začelo s prevzemom oblasti Adolfa Hitlerja, ki je kot cilj zunanje politike takoj napovedal germanizacijo vzhodne Evrope. Takrat je Nemčija v Dachauu zgradila prvo koncentracijsko taborišče, v katerem je pozneje umrlo 41.500 zapornikov,” so v sporočilu za javnost zapisali na veleposlaništvu Nemčije in dodali, da so istega leta v Nemčiji sprejeli pooblastitveni zakon, ki je odpravil delitev oblasti v nemškem rajhu, ukinil temeljne pravice, bojkotiral judovska podjetja in prepovedal sindikate.

"Slovenija nima nič skupnega z Nemčijo leta 1933. Takšno enačenje omalovažuje dogodke, ki so sledili nacionalsocialističnemu prevzemu oblasti," poudarjajo na nemškem veleposlaništvu.

Nemško veleposlaništvo z veseljem ugotavlja, da Slovenija nima nič skupnega z Nemčijo

“20.000 knjig nezaželenih avtorjev je bilo sežganih. Nemški rajh je izstopil iz Društva narodov in se umaknil iz mednarodne skupnosti. Hitlerjeva nacistična stranka (NSDAP) je postala edina dovoljena stranka v tretjem nemškem rajhu.” 

“Slovenija, trdno zasidrana v Evropski uniji (EU), kjer lahko vsakdo svobodno izrazi svoje mnenje, na volitvah izbira med širokim spektrom strank, svobodno izbira vero, na referendumih glasuje brez pritiska in strahu ter na podlagi prosto dostopnih informacij, nima nič skupnega z Nemčijo leta 1933,” so poudarili v sporočilu za javnost. "Tovrstno enačenje, ki ni le neutemeljeno, temveč tudi nevarno, omalovažuje dogodke, ki so sledili nacionalsocialističnemu prevzemu oblasti," so še poudarili.

 

 

Komentarjev 85
  • Avatar Leon
    Leon 07:35 29.november 2022.

    Zna se zgoditi da bo stranka SDS preko svojega mafijskega odvetnika tožila Nemčijo zaradi razžalitve in laži ?

  • Avatar mahatma2
    mahatma2 22:41 28.november 2022.

    Sem malo pogledal na portal NOVA 24 in popolnoma razumem zakaj stranko SDS voli manj razgledana in manj izobražena populacija v Sloveniji. V novicah je malo morje laži in v komentiranju pa so sovražni govor, vulgarizmi, žalitve in neumnosti v ...prikaži več dobesednem pomenu da se sploh ne dajo prešteti.Grims , Janša ,Hojs ,Mahnič in ostali bolj ali manj pomebni in vidni akterji , so pa tem slepim in gluhim ovcam kot vidimo vzorniki.

  • Avatar @narhist
    @narhist 22:17 28.november 2022.

    V teku je vseslovenska akcija, v kateri lahko sodeluje vsak, ki s sporočilom BRANKO na 666 prispeva 1€ za zakup poleta Space-X na Mars. Vabljeni, k sodelovanju.