Slovenija
14 ogledov

Neuradno ovadena Nemec in Rigler

predor sentvid 2 bobo Žurnal24 main
Zaradi domnevnih nepravilnosti pri izgradnji predora Šentvid so ljubljanski kriminalisti podali kazensko ovadbo zoper dve osebi v Darsu.

Zaradi domnevnih nepravilnosti pri izgradnji predora Šentvid so ljubljanski kriminalisti podali kazensko ovadbo zoper dve osebi v Darsu. Po poročanju komercialne televizije Pop TV gre neuradno za predsednika uprave Tomislava Nemca in člana uprave, odgovornega za gradnjo avtocest, Boštjana Riglerja, čeprav na policiji njuni imeni zaradi varstva osebnih podatkov skrivajo.

Dars o ovadbah ne ve nič
Osebi iz Družbe za avtoceste v RS (Dars) sta ovadeni za kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti. Kazenska ovadba je bila vložena zaradi odpada protipožarnega ometa v stari galeriji predora Šentvid 1. julija in 6. avgusta letos. V Darsu pa so povedali, da s kakršnimikoli podrobnostmi v zvezi s kazenskima ovadbama niso seznanjeni.

Ljubljanska policijska uprava pa je še sporočila, da glede predora Šentvid kriminalistična preiskava v zvezi s sumom storitve kaznivega dejanja povzročitve nevarnosti pri gradbeni dejavnosti po kazenskem zakoniku še poteka. Po vseh zbranih obvestilih bodo kriminalisti z ugotovitvami seznanili pristojno okrožno državno tožilstvo.

Najdražji predor v Sloveniji
Kot je znano, so najdražji predor v Sloveniji, katerega vrednost znaša 124,7 milijona evrov, skupaj z elektro-strojno opremo pa 135,7 milijona evrov, slovesno odprli 1. julija. Nekaj ur po odprtju so predor zaradi odpadanja protipožarnega ometa zaprli. Nato so se zvrstile še številne težave, predor pa je bil še kar nekajkrat zaprt.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.