Slovenija
0 ogledov

Pahor: Jandrokovićev obisk dober signal

Zanika, da je še vedno povezan z Ivom Sanaderjem. FOTO: Dejan Mijovič Žurnal24 main
Borut Pahor je napovedano udeležbo hrvaškega zunanjega ministra na strateškem forumu na Bledu ocenil kot "dober signal po umiritvi razmer".

Hrvaški zunanji minister Gordan Jandroković se bo v nedeljo udeležil strateškega foruma, katerega se bodo med drugim udeležili tudi slovenski premier Borut Pahor, predsednik republike Danilo Türk in zunanji minister Samuel Žbogar. Na Bledu bodo govorili o gospodarski krizi, energetski varnosti in regionalni stabilnosti.

Pahor je napovedani Jandrokovićev obisk ocenil kot "dober signal po umiritvi razmer". Pogovore med obema diplomacijama je Pahor ocenil za uspešne, ko bo osnutek dogovora sestavljen, pa bodo z njim najverjetneje seznanjeni predsedniki parlamentarnih strank.

Jandroković bo tako prvič po prvem srečanju Pahorja s hrvaško kolegico Jadranko Kosor 31. julija na dvorcu Trakošćan obiskal Slovenijo. Takrat sta premierja napovedala bolj intenzivno sodelovanje, tudi obeh zunanjih ministrov, ki pa naj bi bilo bolj skrito pred očmi javnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.