Slovenija
3 ogledov

Podpisi za referendum o Hrvaški

Žurnal24 main
Slovenska ljudska stranka je po vseh mestnih občinah postavila stojnice, kjer zbira podpise podpore za razpis referenduma o mejni arbitraži med Slovenijo in Hrvaško.
 
 

Slovensko ozemlje in morje so v preteklosti branili naši očetje in dedje, in na nas je, da ga zaščitimo in ne dovolimo, da to ne bi bilo več naše. Ne gre samo za EU, ki je morda jutri več ne bo, in takrat bo še kako pomembno, kakšne bodo slovenske meje, in do kod bo segalo naše morje.

Radovan Žerjav, SLS

 
"Čas je, da se slovenski narod prebudi in se zave svoje prvobitnosti, korenin narodne zavednosti. Oddajte svoj glas za slovenski narod in njegovo zgodovinsko dokazano ozemeljsko celovitost,“ poziva SLS na svoji spletni strani.

Podpise podpore zbirajo od danes naprej na stojnicah v mestnih občinah in na internetu prek njihove spletne strani.

Stranka vztraja, da mora Slovenija ohraniti "stik z mednarodnimi vodami ter ozemlje in morje, ki je bilo ob osamosvojitvi pod slovensko suverenostjo, med drugim celoten Piranski zaliv, zaselke na levem bregu Dragonje in ozemlje na levem bregu Mure pri Hotizi“.

Prav tako mora biti vprašanje meje rešeno pred vstopom Hrvaške v EU, s tem pa tudi arbitražni postopek. Zgolj sklenjen arbitražni sporazum je za stranko SLS premalo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.