Slovenija
5 ogledov

Prikaz nasprotnih dejstev: V koprskem Tušu vre

Žurnal24 main
Prodajalke v Tušu plačane bolje kot druge prodajalke v branži

V članku V koprskem Tušu vre, objavljenem 22. 5. 2008, so bile zapisane številne neresnične izjave Bojana Kramarja, sekretarja kraško-notranjske območne organizacije Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS), ter Tinke Jamnik iz Obalne sindikalne organizacije – KS 90 o poslovanju in plačni politiki podjetja Engrotuš, d. d.

Podjetje Engrotuš s svojimi zaposlenimi ravna korektno in ob spoštovanju vseh uveljavljenih etičnih standardov. Podjetje Engrotuš zaposlenih nikoli ni ustrahovalo in jih ne ustrahuje, prav tako ni nikoli izvajalo splošnih preiskav elektronske pošte zaposlenih, kot je to neresnično zapisano v članku. Prav tako so v članku napačno povzeti podatki o višini plač prodajalk v Tušu. Plače Tuševih zaposlenih so v skladu s kolektivno pogodbo, ki velja za trgovsko branžo, in nad njo, kar potrjujejo tudi statistične analize, po katerih se naše podjetje uvršča v zgornjo polovico med izplačevalci v slovenski trgovski panogi. Neto plače naših trgovcev so vezane na sistemizacijo delovnih mest in znašajo med 440 in 685 evri na mesec. Če pri izračunu neto prejemkov upoštevamo še stimulativne dodatke in nagrade, ki jih svojim zaposlenim izplačujemo večkrat na leto in za katere smo v preteklem letu namenili več kot 2,5 milijona evrov, se neto plače trgovcev gibljejo med 550 in 785 evri.

Že marca smo v Skupini Tuš uvedli tudi poseben inflacijski dodatek k plači, ki bo v veljavi, vse dokler ne bo na nacionalni ravni sprejet dvig osnovne plače po kolektivni pogodbi. V Skupini Tuš smo vedno pripravljeni na dialog, vendar sindikati niso pripravljeni prisluhniti našim predlogom, s katerimi bi lahko plačno politiko reševali na pravem mestu. V Skupini Tuš smo prepričani, da morajo biti v središču pogajanj višje osnovne plače in ne njihovo dvigovanje, kar pa je mogoče doseči z ustrezno prilagoditvijo zakonodaje.

V Skupini Tuš bomo tudi v prihodnje vestno izpolnjevali vse svoje obveznosti, ki jih kot delodajalec imamo, in se še naprej trudili za preseganje standardov tudi na tem področju.

Engrotuš, d. d., odvetnica Nina Zidar Klemenčič po poobl.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.