Slovenija
2 ogledov

'Šrotu prevzem Laškega nikakor ne bi uspel'

Jani Soršak bo preveril, ali še lahko vodi postopke proti Infond Holdingu. Žurnal24 main
Varuh konkurence Jani Soršak je prepričan, da Bošku Šrotu prevzem Pivovarne Laško ne bi uspel niti v nekriznih razmerah.

Konstrukcija prevzema, ki si ga je zamislil nekdanji prvi mož Pivovarne Laško Boško Šrot, tudi brez krize ne bi vzdržala, je v intervjuju za tednik Demokracija poudaril direktor urada za varstvo konkurence (UVK) Jani Soršak. Govori se, da naj bi Šrot načrtoval, da bi banke svoje terjatve spremenile v manjšinski delež, on pa bi kljub vsemu ostal večinski lastnik.

"Ne vem, ali je bil
načrt res takšen, a kot sem rekel, v normalnih razmerah tako zamišljeni menedžerski prevzem ne bi nikoli uspel," je dejal Soršak. Ob tem je ocenil, da je povsem mogoče, da je s kakšnimi insajderji znotraj bank obstajal takšen načrt, ki pa se ni uresničil.

Ali se sploh še splača iti nad Infond Holding?
UVK bo moral zdaj ugotoviti, ali sploh še lahko nadaljujejo postopke proti Infond Holdingu, ki ga prek lastniških povezav obvladuje Šrot, saj so se delnice Pivovarne Laško razpršile na več lastnikov.

Glede na to, da so banke zaplenjene delnice prodale same sebi, bo urad tudi preveril, ali so te povezane. Če bi bilo tako, bi namreč šlo za nov prevzem, nov postopek, če pa ni tako, bo urad postopek do nadaljnjega ustavil, je še napovedal prvi mož urada za varstvo konkurence.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.