Slovenija
24 ogledov

Supernova v igri, Delta v tožbo

Žurnal24 main
V igri za gradnjo stadiona v Stožicah je avstrijska Supernova, na vidiku pa sta še dva kandidata, je na tiskovni konferenci povedal župan Janković. Mišković napoveduje tožbo.

Ljubljanski župan Zoran Janković je na današnji tiskovni konferenci potrdil, da je eden izmed mogočih partnerjev za trgovski del športnega parka Stožice avstrijska Supernova, o čemer smo v Žurnalu24 pisali že v ponedeljek. Janković je povedal, da sta poleg Supernove na vidiku še dva kandidata, partnerja pa bodo izbrali v enem mesecu.

Mišković grozi s tožbo
Lastnik srbske Delte Holding Miroslav Mišković je napovedal tožbo, če bo izpadel iz posla. Mišković je za današnjo Politiko dejal, da je ljubljanskemu županu pred velikonočnimi prazniki že poslal novo ponudbo v višini 180 milijonov evrov, potem ko mu je banka Societe Generale odobrila garancijo. Omenjena ponudba velja, če bo projekt izveden takoj. V primeru dve- ali triletnega zamika bi veljala prvotna ponudba v višini 223 milijonov evrov.

Delta napoveduje trd boj za posel. Če Slovenija unovči garancijo, se bo Delta sklicevala na krizo kot višjo silo, za kar, pravi Mišković, imajo pravno podlago. Umik iz posla je mogoč le v enem primeru. "Če imate boljšega investitorja, smo se pripravljeni umakniti," pravi Mišković.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.