Slovenija
20386 ogledov

Tako se je končalo soočenje astrologinje in invalida

Ema Kurent mediaspeed
Soočila sta se pred kamerami, a je bilo tudi, ko so te ugasnile, zanimivo.

V minulih dneh je slovensko javnost razburila kolumna astrologinje Eme Kurent, ki je bila objavljena v reviji Lady. V njej je avtorica predstavila svoje mnenje in prakso glede parkiranja na parkiriščih, rezerviranih za invalide. Zapisala je namreč, da sama velikokrat parkira na mestih, namenjenih invalidom. Svoje početje je utemeljila z besedami, da so ta mesta skoraj vedno prazna. Dodala je tudi, da bi »prednostna« parkirišča potrebovale predvsem družine z majhnimi otroki.

V oddaji Svet na Kanalu A so v studiu pred kamerami soočili Kurentovo in Iztoka Mraka iz društva distrofikov.

Kurentova je pred kamero dejala, da se nima za kaj opravičevati, ker da je govorila z vidika osebe, ki je deprivilegirana glede parkirišč. Meni namreč, da invalidi, ko gre za parkirišča niso deprivilegirani, saj da je v Sloveniji vozil, ki imajo dovolilnice za parkiranje na mestih za invalide manj kot pa mest namenjenih parkiranju invalidov.  

Revije Adria Media O invalidih Slovenija Sramoten komentar v reviji Lady, urednica se posipa s pepelom

Mrak je dejal, da je bilo veliko članov društva distrofikov zaradi njene kolumne prizadetih. Njeno pisanje je označil za "zelo izprijeno, neetično in nemoralno". Zavrgel je njeno mnenje, da so invalidi privilegirani. Izrazil je zadovoljstvo nad odločitvijo uredništva revije Lady, da prekine sodelovanje s Kurentovo in dodal, da pričakujejo javno opravičilo v naslednji tiskani izdaji revije. V primeru, da do opravičila ne bo prišlo, so napovedali, da se bo zadeva reševala tudi po pravni poti. 

Po koncu soočenja ni bilo rokovanja, so zapisali v uredništvu Sveta. Kot kaže, pa si je Kurentova vmes le premislila. Kot je zapisal novinar Sveta na Kanalu A Miha Orešnik, naj bi se mu po oddaji opravičila, na kar jo je Mrak vprašal, zakaj tega ni izrekla pred kamero. Vendar pa Kurentova slednjo izmenjavo zanika. Kot je zapisala v objavi na svoji Facebook strani: "Temu človeku se nisem opravičila niti pred niti za kamero! Sem mu res rekla žal mi je? Morda, ne spomnim se, a s tem sem mu gotovo hotela reči le, da mi je žal, ker se je blamiral, oziroma da ni dosegel tistega, kar je želel, ali da mi je žal za njegovo obnašanje. Namreč, mojo ponujeno roko v slovo je zavrnil!!"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 24
  • leonardo 08:28 09.maj 2019.

    Ravno toliko je trapasta, da lepo vozi skozi življenje. Palica, ki paše na vsako rit pa jo še čaka!

  • klincek 14:19 08.maj 2019.

    kapibara Upam da ne dočakaš 70 let.Kreten.

  • janez60 14:18 08.maj 2019.

    Ta coprnica je pa povrhu še tako grda, da je še Hitler ne bi ubil.