Šport
16 ogledov

Heninova ustavila Klepačevo

Žurnal24 main
Andreja Klepač je izgubila v 2. kolu teniškega turnirja v Torontu. S 6 : 3 in 6 : 1 je bila boljša prva igralka sveta, Belgijka Justine Henin.


Poraz naše druge igralke na lestvici WTA je pričakovan. Heninova je Slovenko, ki je na 141. mestu na svetu, premagala v 69 minutah. Izkušena Belgijka, ki je v Torontu nastopila prvič po polfinalnem porazu v Wimbledonu v začetku julija, je tako prekinila zmagoviti niz Klepačeve . "Najpomembneje je, da sem zmagala v dveh nizih. Za pravo formo bom potrebovala še nekaj dni," je dejala 25-letna Belgijka. Enaindvajsetletna Koprčanka je pred tem zmagala trikrat zaporedoma, saj se je na turnir v Torontu prebila skozi kvalifikacije. Po enem od največjih uspehov v karieri se bo na svetovni računalniški lestvici zagotovo še bolj približala najboljšim.

Pogrom nosilk

Drugo kolo je bilo usodno za zmagovalko Los Angelesa Ano Ivanović. Srbkinja, ki brani naslov v Torontu, je klonila pred kitajsko kvalifikantko Zi Jan. 169. igralka sveta je bila boljša s 6 : 3 in 6 : 1, kar je njen največji uspeh v karieri. Po poti Ivanovićeve so šle še
Rusinji Ana Čakvetadze (5. nosilka) in  Jelena Dementjeva (8. nosilka) ter Čehinja Lucija Šafarova (16. nosilka).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.