Šport
8 ogledov

Koper dokazal svojo vrednost

Prerešetal je mrežo Metalurga Žurnal24 main
Igralci Kopra so na povratni tekmi pokala EHF razbili ekipo Metalurga iz Skopja, ki v nobenem trenutku tekme ni bila dorasla tekmica za preboj v polfinale. Končni rezultat je bil 31:19.
 

Pokal EHF, četrtfinale, 2. tekma

C. Koper : M. Skopje 31:19

Koprčani so pred domačimi navijači udarno začeli povratno srečanje četrtfinala pokala EHF . Že v 5. minuti so vodili z rezultatom 4:1. Pomembnost tekme se je torej na igrišču ob začetku tekme poznala zgolj v pozitivni borbenosti. Hkrati si je igralec Metalurga Filip Mirkulovski zaradi strela po sodnikovem pisku zaslužil izključitev. Ob vodstvu 6:1 je bil gostujoči trener prisiljen vzeti minuto odmora. Koper je namreč letel po igrišču in že takoj pokazal to, kar se je svitalo že na prvi tekmi. Koper je bolj kvalitetna ekipa od makedonske, ki lahko zgolj v neregularnih razmerah domačega igrišča premaga trenutno drugouvrščeno ekipo slovenskega prvenstva. Za razliko od prve tekme je bil razpoložen tudi organizator igre Damir Doborac , kar se je poznalo v bolj igrivi igri Koprčanov. Makedonci so bili na drugi strani, zaradi odlične obrambe domačinov, prisiljeni v neizdelane strele, ki so le redko končali za hrbtom odličnega vratarja Enida Tahirovića . V 13. minutah igre so gostje dosegli zgolj 2 gola. Vratar Metalurga Borko Ristovski pa je bil nemočen ob projektilih črnogorskega zunanjega igralca Draška Mrvaljevića .


Obramba je bila granitna. © Barbara Milavec

 
 

Preberite še

Prva tekma

V 18. minuti je moral Nikola Kojić zaradi udarca v lice zapustiti igrišče. Sledila je hokejska menjava koprskih igralcev. Na igrišče so pritekli sveži Poklar , Titov , Jovičić in Brumen . Igralci iz Skopja pa so se več kot očitno zbrali in tako preprečili nadaljevanje koprske serije. Rezultat se je tako pri 20:15 ustavil. Sušo je prekinil Rok Praznik, ki je izkoristil podajo na mesto krožnega napadalca. V naslednjem napadu pa je Tahirović obranil sedemmetrovko, a kaj ko so gostje že nekaj trenutkov kasneje dobili novo priložnost, ki jo je izkoristil Goce Makalovski . Dvorana je zaradi pomembnosti tekme postajala vse bolj vroča. Koprčani so uspeli v 28. minuti priti na 7 golov prednosti, na odmor pa so odšli s prednostjo 6 golov.

Koprčani so bili enostavno premočni © Barbara Milavec

 
Tudi drugi del so Koprčani začeli enako bojevito kot prvega. Za začetek pa je Uroš Rapotec prestregel napad Metalurga in iz protinapada zadel za nov žebelj v krsto rokometašev iz Skopja. V nadaljevanju je tekma postajala vse trša in groba, preobrat pa je prišel v 40. minuti, ko so domači prvič povedli za 10 zadetkov. Še zadnje poizkuse Makedoncev je umiril navdahnjeni vratar Tahirović. Konec tekme je prinesel zgolj še revijalno žoganje med dvema dobrima ekipama, od katerih pa je ena občutno boljša. Koprčani so na povratni tekmi dokazali svojo kvaliteto, ki je bila, kljub porazu, razvidna že na prvi tekmi.

Steber koprske obrambe Rok Praznik je o tekmi povedal, "Mi smo že na prvo tekmo šli na zmago, a se nam žal ni posrečilo. Na to so vplivali različni faktorji, na katere moraš na takšnih tekmah in v takšnih razmerah računati, a vseeno po mojem mnenju te stvari ne sodijo na rokometna igrišča. Tokrat pa smo pred svojimi neverjetnimi gledalci pokazali pravo igro in mislim, da rezultat pove vse." Odlična obramba gostom ni pustila dosti neoviranih strelov, tudi igra v napadu pa se je zdela kar preveč sproščena. " Mogoče se je zdelo tako. Mi smo bili vsekakor napeti, vendar smo verjeli v našo moč in ob takšnem vzdušju, kot ga v Bonifiki še ni bilo, nam je uspelo. Verjemem, da se je v Kopru začel ustvarjati nek mit in upam, da bo šlo tako tudi naprej", je za konec še povedal Celjan, ki poveljuje koprski obrambi.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.