Šport > Košarka
22 ogledov

Bankrotiral, pa se vrnil

Saulius Štombergas se vrača zaradi recesije. Žurnal24 main
Litvanski košarkarski zvezdnik Saulius Štombergas se po upokojitvi zopet vrača na košarkarska igrišča. Razlogi za vrnitev so finančne narave. Vrača se v Unics iz Kazana.

V Litvi in drugje po Evropi je odjeknila presenetljiva novica o vrnitvi Sauliusa Štombergasa na košarkarski parket. Litvanec se je leta 2007 uradno upokojil v dresu ruskega Unicsa iz Kazana, tokrat pa se zopet vrača v bogati ruski klub, ki ga vodi Valdemaras Chomicius. Unics je uradno objavil, da so z 36-letnim Sauliusom sklenili enoletno pogodbo. Razlogi za vrnitev na košarkarski parket so predvsem finančni, saj naj bi bil Saulius, oziroma njegovo nepremičninsko podjetje v hudih finančnih težavah. Viri pravijo, da naj bi ga globalna finančno gospodarska kriza tako hudo prizadela, da naj bi šlo v stečaj celotno podjetje ter naj bi tako izgubil ves denar od pogodb, ki ga je zaslužil v svoji, sicer finančno bogati, 16-letni karieri.

Mnogi so bili ob novici presenečeni, da se za vrnitev ni odločil v dresu Žalgirisa iz Kaunasa, kjer je pustil največji pečat, ko je leta 1999 v njihovem dresu v finalu Evrolige presenetljivo premagal bolonjski Kinder, klub za katerega je tedaj igral bivši slovenski reprezentant Radoslav Nesterović. Litvanski klub se je odločil, da pomladi ekipo, zato so njegovo željo po vrnitvi v zelenem dresu zavrnili.

Med največje dosežke litvanskega ostrostrelca zagotovo lahko pripišemo bronasti medalji, eno na Olimpijskih igrah v Atlanti leta 1996 in eno leta 2000 v Sydneyu. Leta 1995 se je v Atenah veselil srebrne medalje na Evropskem prvenstvu, leta 2003 na Švedskem pa je svojo kariero kronal še z naslovom evropskega prvaka. V bogati karieri, ki jo je začel v Atletasu, je zaigral za moštva kot so Žalgiris, Kinder, TAU Ceramica, Efes Pilsen in Ulker ter ruski Unics iz Kazana, klub v katerega se vrača kot igralec pri 36-letih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.