Šport > Košarka
9 ogledov

Dedas: Za dva meseca bom Slovenec

Stefanos Dedas, grški pomočnik v slovenski košarkarski reprezentanci, verjame, d Žurnal24 main
Pomočnik selektorja Jureta Zdovca v slovenski košarkarski reprezentanci, Stefanos Dedas, je neznanka za marsikoga. S perspektivnim grškim trenerjem smo opravili kratek pogovor.
Stefanos Dedas je nepoznan slovenski javnosti. Gre za 27-letnega mladega in perspektivnega trenerja iz Grčije, ki mu je selektor slovenske košarkarske reprezentance Jure Zdovc namenil pomembno vlogo v strokovnem štabu. Mladi Grk bo skrbel za analizo nasprotnikov, Zdovc pa ga dobro pozna iz obdobja ko je treniral grški Iraklis. Mladi grški strokovnjak je v svoji kratki karieri deloval tudi kot pomočnik trenerja pri PAOK-u, kjer je asistiral Banetu Preloviću.

Kaj natančno bo vaša vloga kot pomočnik selektorja Jureta Zdovca?

Na začetku, ko je Jure prevzel reprezentanco mi je rekel, naj naredim podrobno analizo vseh potencialnih reprezentantov in njihovih klubov, da bi natančno videli kako so fantje igrali skozi sezono. Kaj so delali dobro in kaj slabo, da dobimo maksimum iz njih, ko bo potrebno. Vsa analiza je bila zelo podrobna, vsako podrobnost sem preučil in analiziral. Ko so bili znani nasprotniki, ki jih bomo imeli na Eurobasketu, sem začel z analizo nasprotnikov. Naredil sem podrobno analizo igralcev Srbije, Španije in Velike Britanije. Vse to je moja služba, moja naloga bo na Eurobasketu tudi, da analiziram nasprotnike, ki jih bomo dobili na naslednjih tekmah. Naloga je zame velik izziv in že se veselim, da bom pomagal strokovnemu štabu in igralcem do novih uspehov.
 
 

Ko je Grčija premagala Slovenijo sem se veselil s svojimi rojaki, tokrat pa se bom veselil s Slovenci. Kot sem že rekel, za ta dva meseca z reprezentanco bom Slovenec.

Sfetanos Dedas

 
Boste pomagali tudi ostalim trenerjem pri trenerskem delu, ali boste izključno delovali kot oglednik?
Seveda smo vsi, ki pomagamo Zdovcu, pomočniki trenerja. Pomagal bom po svojih najboljših močeh, a moja glavna naloga bo analiza nasprotnikov.

Pojavile so se tudi govorice, da boste pomagali Zdovcu tudi pri Unionu Olimpiji na istem področju, drži?

Ne, nisva govorila o tem. Imam odličen odnos z Zdovcem, a trenutno je najbolj pomembno, da naredimo dober rezultat v reprezentanci. Potem bomo videli, a trenutno je reprezentanca prioriteta.

Kako se boste kot Grk počutili, če bo Slovenija igrala proti Grčiji?
Kot sem že omenil grškim novinarjem bo boljše, saj bo tokrat Slovenija premagala Grčijo, za kar je že skrajni čas (smeh). Ko je Grčija premagala Slovenijo sem se veselil s svojimi rojaki, tokrat pa se bom veselil s Slovenci. Kot sem že rekel, za ta dva meseca z reprezentanco bom Slovenec (smeh).
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.