Šport > Košarka
6 ogledov

Kaukenas se seli v Španijo k Realu

Rimantas Kaukenas se seli v Španijo k Realu iz Madrida. Žurnal24 main
Litvanski košarkarski reprezentant Rimantas Kaukenas bo svojo športno pot nadaljeval v Španiji pri Realu iz Madrida, saj je podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja.
Real iz Madrida, ki se je med letošnjim poletjem okrepil predvsem v strokovnem smislu, ko je v svoje vrste pripeljal karizmatičnega italijanskega strokovnjaka Ettoreja Messino iz CSKA Moskve, počasi sestavlja tudi zvezdniško zasedbo, s katero bodo naskakovali zaključni turnir četverice Evrolige, ki ga bo naslednje leto gostil Pariz.

V svoje vrste so za leto dni z možnostjo podaljšanja še leto pripeljali litvanskega zvezdnikaRimantasa Kaukenasa, ki je zadnje štiri sezone nastopal za italijansko Montepaschi Siena. Rimas, kot ga kličejo Litvanci, je bil zanimivo pod pogodbo pri Italijanih, zato so se morali Španci dogovoriti za odškodnino, ki zagotovo ni bila nizka. Litvanec je v zadnji sezoni Evrolige v povprečju beležil 14,7 točke, 2 skoka in 1,5 podaje na srečanje.

V času, ki ga je preživel pri Montepaschi Sieni, je skupaj s soigralci osvojil tri zaporedne naslove državnega prvaka in en italijanski pokalni naslov. Leta 2008 se je uvrstil tudi na zaključni turnir Evrolige, kjer pa ni bil uspešen. Svojo priložnost za uvrstitev na zaključni turnir bo skoraj zagotovo imel tudi v naslednji sezoni, saj se je Real iz Madrida okrepil z zvenečimi imeni kot so to Novica Veličković, ki je prišel iz Partizana in Američan Travis Hansen ter Litvanec Darjuš Lavrinovič, ki sta prišla iz Rusije.

Kaukenas je svojo kariero začel kot kadet v Litvi, potem pa je svojo domovino hitro zapustil in odšel v srednjo šolo v Prattsburg, ZDA. Šolanje in igranje košarke je nadaljeval v ligi NCAA, kjer je branil barve univerze Seton Hall. Po končanem študiju ga je športna pot vodila v Izrael, kjer je nastopal za Hapoel Galil Elyon, od tam pa domov v Lietuvos Rytas, kjer je ostal zgolj eno sezono. Igranje košarke je nadaljeval v Belgiji, potem se je preselil v Nemčijo, od tam pa v Italijo, kjer je nastopal vse do podpisa pogodbe z Realom iz Madrida.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.