Šport > Košarka
5 ogledov

'Manj od četrtega mesta bo neuspeh!'

null Žurnal24 main
Pred uradnim začetkom priprav smo za mnenje in napovedi povprašali bivše slovenske reprezentante, ki so pustili velik pečat v slovenski košarki. Vsi imajo visoka pričakovanja pred začetkom.

Slovenska moška košarkarska reprezentanca bo v četrtek z novinarsko konferenco na Rogli uradno začela priprave na prihajajoče evropsko prvenstvo, ki ga bo gostila Poljska. Pred začetkom priprav smo za mnenje, pričakovanja in napoved vprašali bivše reprezentante, kot so Dušan Hauptman, Matjaž Tovornik, Jaka Daneu in Slavko Kotnik.

 
 

Prva štiri mesta so zame uspeh, vse ostalo je neuspeh za to reprezentanco, za to generacijo igralcev, ki jo Slovenija trenutno premore.

Dušan Hauptman

 
Legendarni branilec ljubljanske Olimpije in slovenske reprezentance Dušan Hauptman je v svojih napovedih zelo optimističen in od reprezentance pričakuje kolajno: "Glede na to, da je strokovno vodstvo in vodstvo zveze dejalo, da bodo letos delali po drugačnem planu, da bodo fantje lahko razmišljali zgolj o treniranju ter o naslednji tekmi, to pomeni, da bodo imeli najboljše pogoje za delo. Nasploh sem mnenja, da ta reprezentanca ni rekla zadnje besede in je to zadnja priložnost, da ta generacija osvoji kolajno. Zato so moja pričakovanja visoka in mislim, da upravičeno upamo na bitko za kolajne." Za Hauptmana, ki je po končani karieri začel s trenerskim poklicem bo vse izpod četrtega mesta neuspeh: "Prva štiri mesta so zame uspeh, vse ostalo je neuspeh za to reprezentanco, za generacijo igralcev, ki jo Slovenija trenutno premore.“

Matjaž Tovornik , ki smo ga zmotili na obisku v Bruslju, je nekoliko manj optimističen in ima manjša pričakovanja: "Jaz mislim, da bo vse od petega mesta navzgor uspeh, kar bo pa več, bo pa super." V svojih pričakovanjih in napovedih je zadržan, saj so evropska prvenstva vedno polna presenečenj. "Težko napovedujem, katere reprezentance se bodo borile za vrh. Grki bodo nastopili v nekoliko slabši zasedbi, saj bodo manjkali nekateri ključni igralci, veliko pričakujem od Srbije, saj imajo mlado in kvalitetno ekipo. Všeč mi je, kako je selektor Ivković sestavil spisek igralcev. Ostalih reprezentanc ne poznam tako dobro, zato težko napovedujem, verjamem pa, da bodo Srbi presenečenje prvenstva," je za konec napovedal legendarni "Digl".

Slavko Kotnik pričakuje, da v reprezentanci ne bo nesoglasij. © Saša Despot

 

Bivši center slovenske reprezentance in ljubljanske Olimpije Slavko Kotnik je prav tako previden glede napovedi, želi si predvsem, da bi se fantje razumeli med seboj, za razliko od prejšnjih let. "Od reprezentance pričakujem, da ne bo nesoglasij znotraj ekipe in da bo vsak dal svoj maksimum. Rezultat bo že prišel. Nekje sem zasledil, da je polfinale kar lep uspeh in s tem se strinjam. Favoriti so znani, vrh tvorijo skoraj vsako prvenstvo iste države," pravi Slavko Kotnik, ki je na četrtem mestu večne lestvice strelcev slovenske reprezentance.

 
 

Če bo vse normalno, mislim, da mora ta reprezentanca priti naprej iz skupine in nekje do četrtfinala, potem se pa nikoli ne ve.

Jaka Daneu

 
Poklicali smo tudi bivšega organizatorja igre slovenske reprezentance Jaka Daneua , ki zdaj deluje kot strokovni komentator na eni od športnih televizij. "O napovedih je zelo nehvaležno govoriti, vse reprezentance, ki bodo igrale na evropskem prvenstvu, so definitivno kvalitetne. Pomembno je, da se pride naprej iz skupine ter se potem poskuša prebiti v četrtfinale. Sem mnenja, da bo v vsakem primeru zmagala tista reprezentanca, ki bo najbolje fizično pripravljena, imela dobro kemijo med igralci ter bo maksimalno motivirana." V isti sapi pa je dejal, da je širok krog favoritov ter da bi bila medalja velik uspeh: "Nekje osem reprezentanc računa na medalje. Absolutno bi bila medalja velik uspeh, neuspeh pa bi bil, če bi izpadli že po skupinskem delu. Če bo vse normalno, mislim, da bi morala ta reprezentanca priti naprej iz skupine in nekje do četrtfinala, potem se pa nikoli ne ve."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.