Šport > Košarka
10 ogledov

Mi lahko premikamo gore

null
1/29
Žurnal24 main
Slovenski košarkarji so v četrtfinalu EP pokazali, iz kakšnega testa so. V slogu navijaške himne so premikali gore. Kljub težavam s poškodbami in zaostanku 15 točk so padli še Hrvati.

Ti so rotirali 12 igralcev, pri Sloveniji jih je na parket zaradi zdravstvenih problemov stopilo le devet. Erazem Lorbek (27 točk, osem skokov, tri ukradene žoge) je odigral 39 minut, Jaka Lakovič vseh 40. Slednji je po tekmi tudi pohvalil starejšega od bratov Lorbek: "Erazem je bil fantastičen, že dolgo nisem videl takšne predstave kakega od posameznikov. Upam, da se bo dobro spočil, da se bomo pravzaprav vsi spočili, saj nas v polfinalu čaka nova težka tekma."

O svojem počutja je po poškodbah Bena Udriha in Gorana Dragića edini pravi slovenski organizator igre povedal: "Vsekakor bom zdržal do konca prvenstva. Zdaj se moram spočiti in najti novo energijo za tekmo s Srbijo. Treba je še zdržati ta dva dni, pa čeprav na eni nogi in igrati s srcem za Slovenijo."  Član Barcelone se ne spominja tekme, ko bi eden izmed tekmecev v posamezni četrtini dosegel le tri točke. Prav obramba na začetku drugega dela je odločila tekmo. "Njihova obramba v prvem polčasu je na trenutke bolj spominjala na rokomet in ne košarko. V drugem smo pa mi stisnili v obrambi, odprlo se nam je v napadu, najpomembneje pa je bilo, da smo vseskozi verjeli. Tudi ko smo zaostajali za 15 točk, se nismo ustrašili in pomislili, da zdaj pa ne bomo uspeli. Vse to se je na koncu obrestovalo," pa je dejal Boštjan Nachbar.

 
 

Njihova obramba v prvem polčasu je na trenutke bolj spominjala na rokomet in ne košarko. V drugem smo pa mi stisnili v obrambi, odprlo se nam je v napadu, najpomembneje pa je bilo, da smo vseskozi verjeli.

Boštjan Nachbar

 
"Zdaj smo se uvrstili v polfinale. Tudi proti Srbiji bomo igrali na zmago. Z njimi smo že igrali v predtekmovalni skupini. Dobro jih poznamo in verjamem, da jih lahko premagamo še enkrat," je takoj po tekmi menil Domen Lorbek. Prav njegovih pet točk ob koncu prvega polčasa je skoraj prepolovilo prednost Hrvatov. V zmago verjame tudi selektor Jure Zdovc: "Na Poljsko smo prišli, da si nekaj obesimo okoli vratu, naredili bomo vse, da premagamo tudi Srbijo. Ne bo lahko, saj sem že pred začetkom evropskega prvenstva uvrščal Srbijo med favorite. Tudi oni so si zaslužili uvrstitev v polfinale."

In kaj pred polfinalnim dvobojem meni njegov tekmec na stolčku Srbije? "Slovenci igrajo v izjemni formi. Njihova igra temelji na trojici Erazem Lorbek, Boštjan Nachbar in Jaka Lakovič, ki funkcionira zelo dobro. Izpolnila se nam je sicer tiha želja, da spet zaigramo z njimi, saj je to edina ekipa, ki nas je na tem evropskem prvenstvu nadigrala. Dobili smo priložnost za maščevanje. Psihologija menim, da je na naši strani, jih bo pa zelo težko premagati," je razmišljal Dušan Ivković.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.