Šport > Košarka
6 ogledov

S. Udrih: Španci so prvi favoriti

Samo Udrih (desno) je vesel, da bo po dolgem času zopet zaigral s svojim bratom Žurnal24 main
Košarkar Estudiantesa, starejši od bratov Udrih, Samo je tokrat spregovoril o reprezentančni akciji in ocenil nasprotnike, proti katerim bo Slovenija igrala v skupinskem delu.
Po dolgem času boste v reprezentanci nastopili skupaj s svojim mlajšim bratom Benom, kakšni so občutki?
Občutki so fenomenalni. Res bova skupaj igrala po dolgem času, saj sva nazadnje skupaj nastopila v dresu Polzele, to pa je bilo kar nekaj let nazaj. Občutkov se ne da opisati, res je enkratno.

Med sezono ste imeli nekaj težav s poškodbami, kakšno je sedaj stanje, pred začetkom priprav?
Ja, res je. Saniral sem vse poškodbe. Zadeve niso bile kritične, bilo je več manjših poškodb. Vse je v najlepšem redu, zaenkrat sem zdrav.

Na evropskem prvenstvu se boste v svoji skupini pomerili proti Španiji, Veliki Britaniji in Srbiji. So nasprotniki že v mislih, ali ste trenutno osredotočeni zgolj na priprave?
Zaenkrat o nasprotnikih še ne govorimo. Smo v zelo težki skupini, kjer je lahko vsak pri, vsak pa lahko tudi izpade. Nasprotnike poznamo. Dobro poznamo Špance in Srbe, malo manj pa Angleže. Trenutno smo res osredotočeni zgolj kako se bomo fizično pripravili, potem ko se bodo začele prve pripravljalne tekme, bomo pa razmišljali o drugih stvareh.
 
 

Angleže imamo vsi za neke “outsiderje”, a resnici na ljubo to niso. Dejstvo je, da so neznanka, dobro poznamo le dva igralca iz lige NBA, a jih ne smemo podcenjevati.

Samo Udrih

 
Skupina v kateri je Slovenija velja za skupino smrti. Kako vi gledate na skupinski del?
Španci so zagotovo prvi favoriti skupine, veliko časa so skupaj kot ekipa, so uigrani in imajo izredne igralce kot so brata Gasol, Navarro, Fernandez, zagotovo so prvi favoriti. Kar se tiče Srbije, imajo izrednega trenerja Ivkovića, res da so nekoliko pomladili ekipo, a vseeno vsi vemo, da se v Srbiji dobro dela z mladimi košarkarji in verjamem, da bodo zelo konkurenčna ekipa ostalim. Angleže imamo vsi za neke “outsiderje”, a resnici na ljubo to niso. Dejstvo je, da so neznanka, dobro poznamo le dva igralca iz lige NBA, a definitivno jih nesmemo podcenjevati.

Omenili ste Srbijo. Se potem nekako strinjate z Matjažem Tovornikom, ki je v izjavi za naš portal omenil, da pričakuje, da bodo Srbi presenečenje prvenstva?
Čisto možno. Srbi so začeli priprave deset dni pred nami, kar nakazuje njihov resen pristop. Upam, seveda, da ne bodo, želim si, da bi bili presenečenje prvenstva Slovenci.

Če pogledava na vašo preteklo klubsko sezono. Igrali ste za Estudiantes iz Madrida, kako bi ocenili sezono?
Označil bi jo kot zadovoljivo. Če gledam iz mojega vidika definitivno, hkrati pa je bila zadovoljiva tudi iz ekipnega. Verjamem, da bomo v naslednji sezoni še boljši.

Ostajate v Madridu?
Da, imam še enoletno pogodbo z Estudiantesom, sicer z nobenim od vodilnih v klubu še nisem govoril, a pogodba je veljavna in v Španiji ostajam vsaj še eno sezono.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.