Šport > Košarka
18 ogledov

Tudi Murič na veliki sceni

Edo Murič se je izjemno razveselil, da je lahko sodeloval s Svetislavom Pešićem.
1/23
Žurnal24 main
Uvod v četrtfinalna dvoboja na košarkarskem EP na Poljskem je bil obračun najbolj nadarjenih mladih košarkarjev v Evropi do 18 let. Na njem se je predstavil tudi Slovenec Edo Murič.

Pred četrtfinalnima tekmama so se v dvorani Spodek v Katovicah gledalcem predstavili največji talenti evropske košarke. Fiba Europe je v času evropskega prvenstva organizirala kamp za košarkarje do 18 let. V eni izmed selekcij je zagral tudi slovenski košarkar Edo Murič. Ta je po tekmi povedal: "To je lepa priložnost zame. Pomerilo se je 24 najboljših igralcev v Evropi, ki so mojega letnika. To je zame velika čast. Srečen sem, da me je doletela in to bo zame velika, velika izkušnja." Član Bežigrajskih parkljev je na tekmi zbral šest točk, tri skoke in dve ukradeni žogi.

Na kampu je Muriča vodil odlični srbski trener Svetislav Pešić. "Komaj sem čakal, da bom lahko treniral z njim. Tudi ostali igralci so bili odlični. Trajalo je le tri dni, vendar je bilo vse skupaj zelo dobro," je dejal Murič. Tudi Pešić ima visoko mnenje o nadarjenem slovenskem igralcu: "Je zelo nadarjen igralec. Morda bi moral malce zamenjati položaj, na katerem igra, je bolj primeren za krilo. Je zelo ambiciozen, priden in agresiven. Pred njim je lepa prihodnost. Toda nadarjenost je ena reč, ni vselej lahko spremeniti nadarjenosti v kakovost. Za to je potrebno nekaj časa in tudi dobra ocena, kje nadaljevati kariero. V katerem klubu, s katerim trenerjem ... Od tega je veliko odvisno. Če je kdaj treba igralcu pomagati, potem je to ravno v teh letih. In ne samo v košarkarskem smislu, temveč tudi glede izobraževanja in podobnih reči okoli parketa. Ima pa dovolj nadarjenosti in motivacije, da uspe."

 

Samo en klik do EP

Na zurnalu24.si si lahko kmalu preberete pogovor z izvrstnim trenerjem Svetislavom Pešićem.

Muriča smo tudi vprašali, kaj meni pred četrtfinalno tekmo Slovenije s Hrvaško. "Upam, da bomo zmagali z visoko razliko, ker so fantje pokazali, da so veliko boljši od Hrvaške. Upam, da se ne bo ponovila zgodba s prejšnjih prvenstev, ko smo izgubljali na odločilnih tekmah."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.