Šport > Košarka
12306 ogledov

Vlade Divac na ulici streljal s šibrovko, Američani šokirani

Vlade Divac Youtube
Američani so bili šokirani, na kakšen način se je legendarni center Vlade Divac spravil proslavljati pravoslavni božič. Po ulici se je namreč sprehajal s šibrovko v roki in streljal.

Generalni menedžer NBA ekipe Sacramento Kings ter nekdanji izjmeni srbski košarkar Vlade Divac se je v Jacksonu pridružil tamkajšnjim Srbom, ki so po julijanskem koledarju slavili pravoslavni božič.

Divac se je svojimi sonarodnjaki sprehajal po ulicah ter streljal iz šibrovke, medtem ko je vse skupaj spremljalo veliko veselje in praznovanje. Po besedah organizatorjev tega veselega dogodka naj bi Divac s svojimi prijatelji pred tem dobil posebno dovoljenje tamkajšnje policije.

Običaj je seveda izzval šok in nevero pri naključnih mimoidočih, prav tako so se preko socialnih omrežij oglasili že številni kritiki, toda Srbi, ki so Kalifornijo naselili večinoma v času zlate mrzlice, poudarjajo, da je to njihova tradicija, ki jo izvedejo vsako leto, saj naj bi bila uporaba strelnega orožja in pirotehnike od nekdaj običaj pravoslavcev pri proslavi božiča.

Divac je sicer legendarni srbski košarkar, ki je večji del svoje profesionalne kariere preživel na drugi strani Atlantika, kjer je najgloblji pečat pustil v dresu Jezernikov iz Los Angelesa in Kraljev iz Sacramenta, pri katerih je že nekaj sezon zaposlen v vlogi generalnega menedžerja ekipe.

vlade divac Navijači jezni Šport Divac spregovoril o tem, zakaj ni izbral Dončića
Komentarjev 8
  • MK 13:06 16.januar 2019.

    Komi čakam kakšnega dojenčka od srbina iz bloka. Pridem in mu vržem škatlo petard na hišni prag. Menda bo dojenček srečen kot 100 matr, mama in oče pa žarela od ponosa. Upam, da bo ravno zaspal po 10 urah dretja.

  • ivana24 11:25 13.januar 2019.

    Šokirani ste vi debilni novinarji, kje so se špancirali po ulici, halo. Ljudje so to čakali, kar se vidi da so jih tudi slikali. Ta tradicija obstaja že dolgo časa in se izvaja z dovoljenjem oblasti.

  • Žurnalček 14:25 11.januar 2019.

    Šibrovka strelja šibre , to so svinčene krogljice različnih dimenzij , s katerimi napolnimo tulec naboja ! Če krogljic ne napolnemo v naboj , naboj ostaja PRAZEN , vendar ima še zmeraj funkcijo izstrelitve , tako da izstreli NIČ , ...prikaži več samo poka ! Enako kot poka tudi strašilna pištola , samo pok je glasnejši.

Sorodne novice