Šport > Moto športi
10 ogledov

Trulli: Kazen naj bo za vse

Trulli se lahko spet veseli stopničk na VN Avstralije. Žurnal24 main
"McLarnova voznika Lewisa Hamiltona in Fernanda Alonsa bi morali izključiti iz letošnjega prvenstva Formule 1," je v intervjuju za Reuters dejal voznik Toyote Jarno Trulli.

Mednarodna avtomobilistična zveza FIA je McLarnu zaradi spornega vohunjena za Ferrarijem odvzela vse točke v konstruktorskem prvenstvu in ga kaznovala z visoko denarno kaznijo 100 milijonov ameriških dolarjev. Medtem ko je bilo moštvo kaznovano, sta Lewis Hamilton in Fernando Alonso obdržala celo kožo. Mnogi so prepričani, da jima je FIA pogledala skozi prste, ker sta glavna kandidata za naslov svetovnega prvaka.

Predsednik FIA Max Mosley je dejal, da bi morali zaradi afere tako Alonsu kot Hamiltonu vzeti vse dobljene točke. Jarno Trulli se z Mosleyjem strinja in dodaja, da je imel McLarnov par srečo. "Zelo težko je soditi. Nikoli ne veš, kakšna je resnica, če nisi vključen v dogajanje," je Italijan dejal v intervjuju pred VN Japonske. "Toda če so diskvalificirali moštvo, potem bi morali tudi dirkača. Osebno težko razsojam, je pa to vsekakor velika sramota za Formulo 1 in njen ugled. Šport je bil z vohunsko afero močno prizadet, ne samo v Evropi, temveč po vsem svetu," je dejal Trulli, ki je svojo edino zmago v Formuli 1 dosegel leta 2004 na ulicah Monaka.



Njegov sovoznik pri Toyoti Ralf Schumacher je ubral bolj pomirljive tone. Meni da bi bil odvzem točk voznikoma prehuda kazen. "Mislim, da je pošteno, da nista bila kaznovana. Sam imam slabe izkušnje s tovrstno kaznijo. Pred štirimi leti, ko sem še dirkal pri Williamsu, so mi zaradi prevelikih zavornih diskov odvzeli stopničke. Diski so bili preveliki za tri mm. Reči hočem – kaj ima voznik opraviti s takšno napako," je dejal Schumacher.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.