Šport > Nogomet
11 ogledov

Cime: Komaj čakamo Maribor

Žurnal24 main
Pogovarjali smo se s Sebastjanom Cimerotičem. V pogovoru je razkril, kaj si misli o zadetku proti Gorici, mlademu vratarju Janu Oblaku in o večnem derbiju proti Mariboru.
Na zadnji tekmi ste premagali Gorico. Kako bi na kratko ocenili srečanje?
Glede na to, da smo prvo kolo slabše začeli, je bilo mogoče v klubu malo nereda, vladala je neka panika. Nekateri ljudje so prehitro odpisali Olimpijo, govorili so, da se bomo borili za obstanek, in to nas je dodatno motiviralo. Zasluženo smo zmagali, kljub tistemu poceni golu, ki smo ga dobili. Le res velike ekipe se dvignejo po zaostanku in potem v zadnjem delu tekme zmagajo srečanje. Hvala bogu je zmaga prišla ob pravem času.

Prikazali ste všečno predstavo. Sami ste tudi dosegli zadetek, ki ga mnogi primerjajo z zadetkom proti Švici v dresu slovenske reprezentance. Kako ste vi videli ta zadetek?
Tako je nekako potekalo kot proti Švici. Vse je tako zgledalo. Šel sem spontano na žogo, ki je praktično šla proti obrambnemu igralcu, ki jo je slabše sprejel in mu je hkrati spodrsnilo. Stekel sem za žogo, jo sprejel in potem preigral vratarja ter realiziral. Občutki so enkratni, a najbolj pomembno je, da smo zmagali.
 
 

Glede na to, da smo prvo kolo slabše začeli, je bilo mogoče v klubu malo nereda, vladala je neka panika. Nekateri ljudje so prehitro odpisali Olimpijo, govorili so, da se bomo borili za obstanek in to nas je dodatno motiviralo.

Sebastjan Cimerotič

 
Zdi se, da ste se po začetnem porazu proti Interblocku nekako psihično pobrali, sedaj bo zagotovo lažje tudi v naslednjih tekmah?
Normalno. Zmaga nam je prišla v pravem trenutku. Dokazali smo, da lahko igramo prav z vsako ekipo v Sloveniji. Res pa je, da je slovenska prva liga nepredvidljiva in vidi se, da lahko vsak premaga vsakega. Nihče si ni mislil, da bo po dveh krogih Maribor zadnji z nič točkami.

V vratih Olimpije je prvič nastopil mladi obetavni vratar Jan Oblak. Glede na svoja leta je odlično branil.
Glede na to, da je star 16 let, je branil enkratno. Branil je, kot da je na mladinski tekmi. Boljšega začetka si res ne more predstavljati. Priložnost je dobil, izkoristil jo je, sedaj pa je vse odvisno od njega. Zaenkrat je na pravi poti in vsi mu bomo pomagali, da mu uspe.

Po dveh krogih je Olimpija na šestem mestu. Večni tekmec Maribor, ki so ga pred začetkom sezone imeli za glavnega favorita prvenstva, pa zaenkrat še ni zbral točke.
Tega res nisem pričakoval. Vendarle je to drugo kolo in do konca je še veliko tekem. Letos zna biti prva slovenska liga zelo zanimiva.

Zagotovo že težko pričakujete derbi proti Mariboru?
Normalno. Olimpija se nima kaj obremenjevati. Pred nami je še zelo pomembna tekma v Velenju in vsi smo osredotočeni na to tekmo. Zagotovo težko pričakujemo večni derbi, takrat je res cel teden velik "pomp“ in stadion je ponavadi na takih tekmah vedno nabito poln. Takrat vlada res pravo vzdušje. Najboljši navijači se zberejo. Pestro bo tako na igrišču kot tudi na tribunah. Komaj čakamo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.