Šport > Nogomet
6 ogledov

Scolari odločen zadržati Lamparda in Drogbaja

Zgodba o prestopu Franka Lamparda se nadaljuje. Trener Chelsea Luiz Felipe Scolari pravi, da bo angleški reprezentant tudi v naslednji sezoni ostal v klubu, z njim pa tudi Didier Drogba.

Trener Chelsea Portugalec Luiz Felipe Scolari je na prvi novinarski konferenci odkar je prevzel trenersko mesto pri Chelseju povedal tudi, da je dobil zagotovilo, da je Frank Lampard še vedno zavezan svojemu klubu. "Menim, da Chelsea potrebuje Lamparda in Lampard potrebuje Chelsea," so bile besede nekdanjega selektorja reprezentanc Brazilije in Portugalske na novinarski konferenci. "Včeraj sem so dobil z Lampardom, povedal sem mu, da ga cenim kot igralca in kot človeka. Na moje vprašanje, ali si želi ostati v Chelseau mi je po 15 minutah odgovoril, da si želi in to ne samo za letos. Je le še nekaj manjših nejasnosti in, ko jih bomo odpravili mislim, da ne bo ničesar več kar bi preprečilo, da Lampard ostane z nami." O počutju in stanju robustnega napadalca iz Slonokoščene obale Didiera Drogbaja je povedal, da je bil na treningu nasmejan in pripravljen za nove napore. Nadaljeval pa z besedami: "Na Drogbaja pred sezono nisem računal samo 100 procentno temveč 200!" Tako Lampard kot Drogba sta bila v igri za prestop v milanskit Inter, katerega je pred sezono prevzel nekdanji trener Chelsea kontraverzni Portugalec Jose Mourinho. Drogbaja so nekateri povezovali tudi z mestnim tekmecem Interja Milanom ter katalonskim ponosom Barcelono.

Kljub temu, da Lampardu po letošnji sezoni poteče pogodba z Chelseam so Londončani po prejemu ponudbe za Lamparda danes zjutraj sporočili vodstvu Interja, da se z njimi ne bodo pogovarjali o prestopu 30-letnika v Inter: "Lahko potrdimo, da smo dobili uradno ponudbo za začetek pogovorov o prestopu Franka, vendar brez finančnih podrobnostih. Danes zjutraj pa smo jim sporočili, da pod nobenimi pogoji ne bomo začeli pogovorov o prestopu." Nekateri otoški mediji so sporočili, da je ponudba bila poslana tudi z vrednostjo prestopa. Najglasnejši med njimi je bil sloviti The Sun, ki je sporočil, da je Internazionale ponudil 6,5 milijonov funtov za nekdanjega igralca West Ham Uniteda. Inter pa je zavrnil izjavo kluba, ki domuje na Stamford Bridgeu, da so poslali ponudbo brez vrednosti prestopa."To ni res. Ponudba je, to lahko potrdim. Kakorkoli že, mi ne bom delali velikih problemov iz tega," je povedal predsednik Interja Massimo Moratti. Prvaki zadnjih treh let v Serie A ne skrivajo, da želijo v svoje moštvo zvabiti Lamparda, ki je tri leta že igral pod vodstvom sedanjega trenerja Interja Mourinha v Chelseau.
"Sporočili so, da se ne bodo pogovarjali o prestopu, kar je tudi njihova pravica," je še dodal Moratti. In končal z besedami: "Ali sem optimističen? Bomo videli..."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.