Šport > Nogomet
8 ogledov

'Vsi Slovenci držimo skupaj!'

Robert Koren je spet v slovenski reprezentančni jati.
1/18
Žurnal24 main
Kapetan reprezentance Robert Koren si je s pravo kapetansko predstavo in dvema goloma proti San Marinu prislužil naziv igralca tekme. Vas zanima, zakaj se je ostrigel? Berite dalje.
Najprej seveda čestitke za zmago in za dva zadetka. Da takoj razčistiva – sta bila oba vaša?
Pri prvem zadetku je bila žoga pred mano, nakar sem z drsečim startom hotel priti do nje. Nasprotnik je nekoliko nesrečno posredoval, žoga pa me je zadela v telo in se od vratarja odbila v gol.

Si ga boste torej šteli v svojo statistiko?
Ne, to je tvoja odločitev oziroma odločitev novinarjev. Žoga me je zadela, a v bistvu mi ni pomembno, kdo je zadel. Zame je pomembno, da je moja ekipa zmagala. Bodimo osredotočeni na to, da je bilo 5:0.
 
 

Verjamem, da jih bo (gledalcev, op. p.) proti Poljski še več in da bo Ljudski vrt poln. Potrebovali bomo njihovo pomoč. Upam pa tudi, da bodo cene primerne.

Robert Koren

 
Kako ste sicer zadovoljni s tekmo? Na koncu ste dobili to, po kar ste prišli v Maribor – visoko zmaga, brez poškodb ...
Seveda. Na začetku ni bilo lahko, saj se je nasprotnik zelo zaprl. Toda nismo bili nervozni, saj smo to tudi pričakovali – vedeli smo, da moramo prvič zadeti in bo nato lažje. To se je tudi zgodilo, v nadaljevanju smo zadeli petkrat, čeprav je proti nasprotniku, ki se brani z desetimi igralci, zelo težko igrati. Igrajo tako, da prejmejo čim manjše število zadetkov, medtem ko smo bili mi naravnani zelo ofenzivno, na koncu petkrat zadeli, tako da so tudi gledalci prišli na svoj račun. Verjamem, da jih bo proti Poljski še več in da bo Ljudski vrt poln. Potrebovali bomo njihovo pomoč. Upam pa tudi, da bodo cene primerne.

V nasprotju s prejšnjimi tekmami je igral bližje golu in dvakrat (?) zadel. © Gregor Katič

 
Na današnji tekmi ste veliko slalomirali v napadu. Vas igranje z (Aleksandrom) Radosavljevićem bolj osvobaja in imate več možnosti za izlete ali je bil razlog za to le nasprotnik?
Nasprotnik je bil San Marino, proti kateremu je bilo vseh osem igralcev ofenzivno naravnanih. Samo dva ali trije so imeli nalogo, da igrajo bolj defenzivno, vsi drugi pa smo bili ofenzivni. V naslednji tekmi igramo proti Poljski, ki je zelo dobra reprezentanca, in zdaj bomo pozornost namenili njim. Morali se bomo postaviti popolnoma drugače, saj ne smemo igrati tako ofenzivno kot nocoj. Verjamem, da je to dobra spodbuda za naprej in da bomo do konca kvalifikacij iz zvezne vrste dosegli še kakšen zadetek.

Poljake ste zdaj preskočili, vseeno pa bo do konca kvalifikacij najbrž potrebnih vseh devet točk, ki so še na voljo, da bi dosegli Južno Afriko?
Mi smo osredotočeni na vsako tekmo posebej. Danes smo bili osredotočeni na San Marino, zdaj nas čaka Poljska. Dali bomo svoj maksimum in verjamemo, da bomo na domačem terenu iztržili ugoden rezultat. Tako bomo šli iz tekme v tekmo, na koncu pa bomo videli, kam nas bo to pripeljalo. Želimo si, da bi vsi Slovenci držali skupaj do konca, ne glede na rezultat. Res je, da smo v zadnjih dveh tekmah pred San Marinom rezultatsko nekoliko padli, ampak zdaj se bo zares videlo, ali smo Slovenci pravi ali ne. Držati moramo skupaj tudi takrat, ko ni vse tako, kot mora biti. Jaz verjamem, da bomo do konca držali skupaj in da nas bodo gledalci bodrili do konca. Dali bomo svoj maksimum in na koncu verjamemo, da nam bo uspelo.

 

Tretji in četrti gol

Koren je na tekmi proti San Marinu dosegel svoj tretji in četrti gol za reprezentanco. Prej je zadel v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo leta 2008 proti Luksemburgu in na lanski prijateljski tekmi proti Bosni in Hercegovini. Proti Angliji bo po vsej verjetnosti odigral jubilejno 40. tekmo v dresu z državnim grbom.

Se vam zdi, da tekma z Anglijo prihaja v malce neugodnem terminu, ravno pred tekmo s Poljsko?
Vsekakor je to neugoden termin, ampak ko je možnost, da se igra s takšno velesilo, kot je Anglija, je to težko odbiti. To bo vsekakor nekaj posebnega tako za nas igralce kot tudi za vse ljudi, ki si bodo tekmo ogledali. Seveda pa bomo svojo pozornost namenili predvsem Poljski, se nanjo dobro pripravili in proti njej odigrali dobro tekmo.

Verjetno boste kar ponosni hodili po Birminghamu in okolici, če vam na Wembleyju uspe kakšen podvig ... ?
Ne, jaz nikoli ne hodim ponosno, tukaj sta popolnoma različni zgodbi reprezentanca in klub. Seveda bomo dali svoj maksimum in poskušali tudi na Wembleyju prikazati dobro igro, ampak kot sem rekel: poudarek bo na tekmi s Poljsko.

Kaj pa pričeska? Kdaj ste se odločili zanjo? Vas dela kaj hitrejšega in bolj aerodinamičnega?
Ja … Upam, da je tako (smeh). V bistvu je moj triletni sin predlagal, da greva skupaj k frizerju in se postriževa. In sva preprosto šla.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.