Šport
16 ogledov

Osovnikar: Popraviti svoj rekord

Matic Osovnikar Saša Despot
Matic Osovnikar je pretekli konec tedna odtekel 10,04, kar je njegov osebni rekord. Ta se ne bo beležil, saj ga je odtekel ob premočnem vetru, je pa lepa popotnica za avgustovsko SP.
Kljub problemom z zdravjem ste odtekli najboljši rezultat v svoji karieri, pa čeprav je bil ob premočnem vetru. Občutki za nadaljevanje sezone so zagotovo odlični?
Seveda, to sem čakal in si potihoma želel, da dosežem neki dober rezultat. Potem je vse lažje. Rezultat je bil dosežen ob premočnem vetru, tako da rezultatsko to ne pomeni veliko, le meni osebno. Predvsem je dobro, da vem, da lahko tako hitro tečem, da bom lahko na svetovnem prvenstvu v Berlinu v naslednjem mesecu hitro tekel.

Vaš trener je pred časom izjavil, da ste v zadnjem času delali predvsem na tehniki teka. To se je opazilo tudi v Wolfsbergu, kjer ste odtekli tehnično odlično.
To je on sklepal predvsem iz rezultatov. Na treningu sem popravil tisto, kar sem delal narobe v zadnjih tednih. Delal sem predvsem napake pri maksimalni hitrosti teka. Na tekmi tega nisem mogel dobro narediti, ker je bil že sam štart nekoliko slabši, saj je potem še toliko težje nadaljevati z neko popolno tehniko teka.

Zagotovo pa so še vedno rezerve, tudi pri sami tehniki teka?
Bomo videli. Računam, da še nisem na samem vrhuncu forme. Upam, da bom 15. avgusta na najvišjem nivoju.
 
 

Bolezen me je nekoliko zdelala, tako da na mitingu jutri zagotovo ne bom nastopil. Če si bolan, preprosto ni smotrno tekmovati. Za vikend je državno prvenstvo v Mariboru, tam pa bom zagotovo nastopil.

Matic Osovnikar

 
Kaj si lahko obetamo ljubitelji atletike v torek v Mariboru?
Bolezen me je nekoliko zdelala, tako da na mitingu jutri zagotovo ne bom nastopil. Če si bolan, preprosto ni smotrno tekmovati. Za vikend je državno prvenstvo v Mariboru, tam pa bom zagotovo nastopil. Poskušal bom v regularnih razmerah odteči čim hitreje, a zaenkrat ne morem nič obljubiti. Bolj si želim, da ponovim dober tek.

Za kakšne težave gre?
Viroza. Imam povišano temperaturo. Znaki so bili vidni že v soboto, pa sem se odločil, da tečem. Sedaj pa me je še bolj zdelalo.

Rezultat v Wolfsbergu je zagotovo lepa popotnica pred avgustovskim svetovnim prvenstvom v Berlinu, kjer boste branili sedmo mesto iz Osake. Kakšni so načrti do takrat in ali menite, da je realno pričakovati tako dober rezultat kot na prejšnem svetovnem prvenstvu.
Na splošno so letos zelo dobri rezultati. Že takrat ni bilo realno pričakovati tako dobrega rezultata. Napovedati ne morem ničesar. Želim si predvsem, da popravim svoj osebni rekord, potem pa bomo videli, kam me bo to uvrstilo.

Kakšno imate mnenje ob ponovnem dopinškem škandalu, kjer so odkrili, da je bilo pozitivnih kar pet jamajških atletov. Človek se ob tem kar malo vpraša, če so vaši nasprotniki dejansko "čisti" ?
Zame je to šok vsakič, ko slišim kaj takega. Zaenkrat je zelo nejasno, kaj je sploh bilo. Ampak, sigurno ni 'fajn' slišati take stvari. Rezultati so izjemni, težko je držati neko visoko moralo. Drugi zelo hitro napredujejo, ti ne toliko, potem pa še slišiš take škandale. Res ni prijetno, upam, da se bo izkazalo, da je bolj medijski pomp. Potem se bo videlo, ali so bili to moji tekmeci, ali ne.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.