Šport
6 ogledov

Primorci so prvič favoriti

Koprčani so tokrat prvič favoriti. Bodo tu tudi upravičili? Žurnal24 main
Pokal Slovenije. Koper bo v sredo v derbiju osmine finala gostil Gorenje.

Pred zborom reprezentance, ki bo prve priprave v novi sezoni opravila prihodnji teden, slovenske klube čaka še osmina finala pokala. Derbi bo v Kopru, kjer bodo v sredo ob 19.30 gostovali Velenjčani.

Lanske zmage za polet
Trenerju Matjažu Tomincu pred dvobojem z udeleženci Lige prvakov ni bilo težko motivirati ekipe: “Naša prednost je predvsem v psihični pripravi. Lani smo Velenjčane popolnoma nadigrali. Proti Gorenju nismo izgubili niti enega dvoboja; trikrat smo zmagali in enkrat igrali neodločeno. Ti rezultati nam vlivajo prepričanje, da lahko zmagamo. Imamo prednost domačega igrišča, ekipa je dobro pripravljena, verjame vase in se želi prebiti v četrtfinale."

 

Preostali pari

sreda, 17. oktobra:
Celje PL : Rudar EVJ T.
T. Trebnje : Slovan
KP Maribor : J. Ormož
C. Koper : Gorenje
Ajdovščina : Gold Club

četrtek, 8. novembra:
Cerklje - Ribnica R. h.

Že odigrano:
Kranj : Radeče MIK 29:34

Ekipa Kopra je v zadnjem letu doživela razcvet in postala enakovredna najboljšim slovenskim klubom. Zdaj bo počasi morala nase vzeti tudi breme favorita na derbijih. “V domači dvorani smo zagotovo favoriti. Smo boljši kot lani, a to nam še ne zagotavlja zmage. V pokalu so presenečenja pogosta, in za zmago se bomo morali potruditi,” meni Tominec, ki s koprsko ekipo v tej sezoni še ni doživel poraza. S petimi zmagami in neodločenim izidom je Koper na vrhu prvenstvene lestvice. “To mesto ni realno. Najtežje tekme nas šele čakajo. Celje je še vedno korak pred vsemi, mi bomo enakovredni tekmecem v boju za drugo mesto,” se je Tominec optimistično zazrl v nadaljevanje prvenstva, kjer ga naslednja zahtevna preizkušnja čaka že v naslednjem kolu 3. novembra prav proti igralcem Gorenja.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.