Šport
4 ogledov

Škof: Obramba z redkimi spodrsljaji

Rokometaši Celja in Cimosa so se za naslov državnih prvakov pomerili na zadnji t
1/31
Žurnal24 main
V tekmi, ki je odločala o naslovu prvaka, je Celje P. L. za štiri zadetke (27:23) premagalo Cimos iz Kopra. Junak srečanja je bil Gorazd Škof z 19 obrambami.
 

MIK 1. liga, 10. kolo

Gorenje : T. Trebnje 34:31
Celje P. L.
: C. Koper 27:23
Gold Club : J. Ormož 34:27

Srečanje med Celjem Pivovarno Laško in Cimosom , ki je odločalo o naslovu prvaka, sicer ni napolnilo Zlatoroga, vendar pa so navijači obeh moštev pripravili tako glasno vzdušje, da se v njem ne bi slišalo niti lokomotive. Ocena, da tekma ne bo rokometna lepotica, se je uresničila. Živci so bili napeti kot strune, igra ostra, roke igralcev in trenerjev pa v znak protesta pogosto v zraku. Večji del prvega polčasa je bil Koper za odtenek boljši. Celjski napad ni stekel, kot bi si domačini želeli. To pa je nadomeščal Gorazd Škof v vratih, ki je razorožil gostujoče strelce in že v prvem delu zaustavil kar 13 žog.

Prelomnica v poteku srečanja se je zgodila v 20. minuti, ko so imeli gostje ob prednosti 7:8 minuto in 12 sekund kar dva igralca več, a so to slabo izkoristili. Celjani so se ubranili, nato pa je na sceno stopil Aleksandar Stojanović , ki je dosegel štiri zaporedne zadetke, dodal še podajo in pivovarji so odšli na počitek tremi goli prednosti. V drugem delu so Koprčani domače kar nekajkrat opomnili, da srečanje še ni končano, in se jim približali na dva zadetka. Nazadnje v 52. minuti. Vendar pa so Celjani na to vedno našli odgovor – z zadetkom ali novo Škofovo obrambo. Pri Cimosu je presenetil spretni Poklar, dobro je branil tudi Tahirović (skupno 14 obramb). Verjetno odločilni zadetek za 27:23 in novo zvezdico pa je dve minuti pred koncem zabil kdo drug kot Edo Kokšarov. Najboljši strelec pri zmagovalcih je bil Stojanović z osmimi goli, pri Kopru je Brumen zadel sedemkrat.


Takole so se Celjani veselili novega naslova državnih prvakov. © Saša Despot

 
"Tega naslova sem vesel bolj kot katerega prej. Osvojili smo ga na zadnji tekmi v odličnem vzdušju, kar je pozitivno za slovenski rokomet. Bili smo pod velikim pritiskom, vendar smo zdržali in z odlično obrambo zmagali na današnjem srečanju," je srečanje opisal Slavko Ivezič, prvi mož Celja. "Na to tekmo smo se pripravljali od srede. Obramba je redko naredila spodrsljaj, tako je tudi vratarju lažje. Posebej dober je bil prvi polčas, ko smo prejeli le deset zadetkov, kar je za sodobni rokomet izredno malo. Drugi polčas smo razliko držali, mogoče bi jo lahko tudi povečali. Ne glede na to smo zaenkrat še najboljši v državi. Tu je še Gorenje, žal pa mi je Gold Cluba. Imamo dobro perspektivo za evropska tekmovanja, kjer upam, da bomo nastopili čim bolje," ga je dopolnil Škof.

Svoje videnje tekme nam je razložil tudi igralec Cimosa Bojan Skoko: "Celje je danes odigralo zares dobro srečanje. Mi smo se malo zadovoljili z drugim mestom in Ligo prvakov. Na začetku smo še imeli motiv, nato pa smo popustili. Padli smo tako psihološko kot fizično, saj smo skozi sezono odigrali veliko tekem." Nasprotno pa je bil koprski trener Matjaž Tominec prepričan, da je bila želja Cimosa po uspehu prevelika: "Mislim, da so tekmo odločile izkušnje in tudi domače igrišče Celja. Mi smo prišli z veliko voljo, da zmagamo, in odigrali prvih 15 minut zelo dobro v obrambi. V napadu smo prehitro želeli narediti razliko. Žoga nam ni tekla tako kot običajno. Zadnjo priložnost smo imeli pri 22:20, nato pa smo v preveliki želji prehitro zaključili akcijo, iz protinapada dobili gol ter izključitev. Tako smo dovolili Celju, da povede za štiri gole. Takšne prednosti pa ekipa, kot je Celje, ne izpušča."


Igralci Gorenja so sezono končali z zmago v Trebnjem. © Saša Despot

 
Rokometaši velenjskega Gorenja so v zadnjem kolu drugega dela MIK 1. lige premagali Trimo Trebnje , in sicer s 34:31 (20:16). Ob koncu prvenstva so osvojili tretje, Trebanjci pa četrto mesto. Velenjčani, ki so že pred tekmo zadnjega kroga izgubili vse možnosti, da se uvrstijo v Ligo prvakov, so se v zadnjem krogu od domačih privržencev poslovili z zmago, tekma pa je bila hkrati tudi slovo od deveterice igralcev. Klub zapuščajo Morten Seier , Luka Dobelšek , Thomas Gautschi , Primož Prošt , Pavel Baškin , Alen Blažević , Tomaš Rezniček in Drago Vuković , kariero pa je končal domači rokometaš Branko Tamše .

Tekma, ki ni odločala o ničemer, je minila bolj kot ne v prijateljskem tonu. Bolje so začeli gostje, ki so vodili vse do sredine prvega dela, večinoma za gol ali dva. Nato pa so očitno nemotivirane ose le uredile svoje vrste, naredile delni izid 3:0, prvič povedle, nato pa prednost do polčasa povišale na +4. V prvi polovici dolgočasnega drugega polčasa so domačini do 45. minute držali tri do štiri gole prednosti, nato pa popustili, tako da so se jim Trebanjci v 53. minuti približali le na gol zaostanka (29:30). Nato so se domači le zbrali in tekmo mirno pripeljali do konca. Velenjčani bodo v naslednji sezoni igrali v pokalu EHF , Trebanjci pa – odvisno od odločitve Gold Cluba , ki ga po koncu sezone zapušča glavni pokrovitelj – verjetno v pokalu pokalnih zmagovalcev.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.