Šport
5 ogledov

V novi opravi po novo kolajno

1/2
Žurnal24 main
Sedmerica atletov je na dvoransko EP v Torino odpotovala po kolajno. Največ možnosti ima Marija Šestak. Matic Osovnikar bo poskušal odteči rekord in poseči po prvem moškem odličju.

 

V Torinu prva moška kolajna?

Slovenski atleti so na dvoranskih EP doslej osvojili pet kolajn, vse so v lasti deklet. Edino zlato je pred sedmimi leti na Dunaju s svetovnim rekordom pritekla Jolanda Čeplak. Na prvo moško odličje torej še čakamo.

Na 30. dvoranskem evropskem prvenstvu v Torinu bodo od 6. do 8. marca slovenske barve zastopali trije atleti in štiri atletinje, ki bodo prvič nastopili v opremi novega opremljevalca. Marija Šestak (troskok) ima kot druga po rezultatu med prijavljenimi troskokašicami največ možnosti za odličje, Sonja Roman (1500 in 3000 m) ima na njeni krajši razdalji peti izid med prijavljenimi tekmovalkami, ob tem pa so v Italijo odpotovali še Miran Vodovnik (suvanje krogle), Matic Osovnikar (60 m), Nina Kolarič (daljina), Snežana Rodič (troskok) in Cene Šubic (1500 m). Normo je izpolnila tudi Tina Šutej (skok s palico), vendar je ta čas na študiju v ZDA in na EP ne bo tekmovala. Cilj zveze v Torinu je ena medalja in še ena finalna uvrstitev. Doslej so se slovenski atleti od leta 2006 z velikih tekmovanj vedno vrnili s po eno kolajno.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.