Šport > Zimski športi
7 ogledov

Majdičeva še ni rekla zadnje

1/2
Žurnal24 main
Svetovno nordijsko prvenstvo v Liberecu za Petro Majdič ni prvi cilj te sezone. Dolanka miri pričakovanja javnosti in medijev. Skakalci pa gredo na Češko rešit, kar se še rešiti da.
 

Odločno v boj proti dopingu

Mednarodna smučarska zveza je pred SP v nordijskem smučanju napovedala oster boj proti jemanju prepovedanih poživil. Agencija PWC bo pred vsemi tekmami v tekih in nordijski kombinaciji opravila okoli 450 dopinških testov. Češka protidopinška agencija bo po tekmah testirala najboljše štiri in še po dva naključno izbrana.

Na svetovnem nordijskem prvenstvu, ki bo od 18. februarja do 1. marca potekalo na Češkem v Liberecu , bomo imeli Slovenci 19 predstavnikov. Naš prvi adut bo Petra Majdič , ki je pred dvema letoma v japonskem Sapporu v sprintu osvojila srebrno kolajno. Tokrat je prvo vprašanje na novinarski konferenci zastavila Dolanka. "Ste zadovoljni z mojo sezono? Ste? Potem nič hudega, če ne bo medalje. V Liberec grem uživat," je sproščena 29-letna Dolanka. Njena paradna disciplina sprint bo na sporedu 24. februarja, veliko pa najboljša sprinterka sezone pričakuje tudi od četrtkove 10-kilometrske klasične preizkušnje. Poleg te discipline in sprinta bo Majdičeva startala še na dvojnem zasledovanju ter na 30 kilometrov prosto.

V ekipi smučarskih skakalcev se bodo predstavili Robert Kranjec, Jernej Damjan, Mitja Mežnar, Primož Peterka in Robert Hrgota, ki si je mesto v reprezentanci izboril s konstantnim skakanjem na letalnici v Oberstdorfu. Varovanci Matjaža Zupana , ki bo četverico za tekmo določil po opravljenih treningih na prizorišču, upajo, da so se individualne priprave obrestovale. Na ekipni tekmi ciljajo do šestega mesta, na posamičnih si želijo med najboljših deset.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.