Šport > Zimski športi
9 ogledov

Moanu zadnja tekma

Nemec Ronny Ackermann je po skakalnem delu drugi. Žurnal24 main
V Oberhofu je bila zadnja tekma koledarskega leta svetovnega pokala nordijskih kombinatorcev. Z odličnim tekom je klasično preizkušnjo dobil Norvežan Magnus Moan, po skokih šele 14.

Zadnjo tekmo koledarskega leta svetovnega pokala nordijskih kombinatorcev je z odličnim tekom dobil Norvežan Magnus Moan, po skokih šele 14. Drugi je bil prav tako odličen tekač, Američan Bill Demong (15. po skokih), ki je zmago izgubil po fotofinišu, zaostal je le 0,1 sekunde. Tretje mesto pa je zasedel Moanov rojak Petter Tande, ki je zaostal 9,1 sekunde. Za 24-letnega Moana je to prva letošnja zmaga in sedma v svetovnem pokalu nasploh.

Edini slovenski predstavnik je bil Mitja Oranič. Po skokih je bil zadnji, v teku pa je s 33. časom pridobil eno mesto in na koncu pristal na 37. mestu. Slovenija tako še naprej čaka prve letošnje točke. Tekma v Oberhofu je bila tudi v znaku vrnitve po bolezni finskega šampiona Hannuja Manninena. Zaradi slabih skokov (36. mesto) pa ne bo zadovoljen z uvrstitvijo, saj je zasedel skromno 26. mesto (7. tekaški izid). V svetovnem pokalu še naprej vodi Nemec Björn Kircheisen, tokrat deveti (463 točk), pred danes četrtouvrščenim rojakom Ronnyjem Ackermannom (421) in Demongom (352).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.