Šport > Zimski športi
17 ogledov

Rekorderjeva adrenalinska bomba

stefan kraft Youtube
Ekipna tekma v norveškem Vikersundu je postregla z novim svetovnim rekordom v smučarskih poletih.

Dvakratni svetovni prvak Stefan Kraft je na ekipni tekmi v Vikersundu, ki se je končala z zmago norveške reprezentance, dosegel nov rekord v smučarskih poletih.

stefan kraft | Avtor: Youtube Youtube
Vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala je pristal pri 253,5 metra, a ga je po doskoku potegnilo na hrbet in izgledalo je, da je pri tem podrsal po snegu.

Kljub sumljivim okoliščinam je rekordna znamka obveljala in Norvežan Robert Johansson je po vsega pol ure moral naziv svetovnega rekorderja predati svojemu nasledniku. Pred tem je namreč poletel 252 metrov in za pol metra presegel dosežek rojaka Andersa Fannemela.

''Po poletu 252 metrov sem bil zelo čustven in poln adrenalina. Vedel sem, da bom blizu rekordu, ko sem se znašel tako visoko nad hrbtiščem. Poskusil sem vleči čim dlje in ostati na nogah. Ne morem reči, da sem nezadovoljen, ker sem ostal brez rekorda. Pomembno je, da sem ga imel. Morda ga lahko dobim nazaj,'' je povedal Johansson, ki je bil ob vrnitvi na vrh skakalnice deležen aplavza svojih kolegov.

stefan kraft | Avtor: EPA EPA

Dobre pol ure kasneje je bil njegov dosežek že zgodovina, saj ga je za poldrugi meter preskočil Stefan Kraft. ''Vedel sem, da rampa v Vikersundu omogoča dolge skoke. To je bil neverjeten polet. Med letom sem si mislil 'zdaj ali nikoli'. Povsem sem izmučen, a bilo je neverjetno,'' je povedal najboljši skakalec sezone in dodal: ''Za svetovni rekord se morajo poklopiti vse okoliščine. To se je tudi zgodilo. Občutek je neverjeten, čisti adrenalin.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.