Šport > Zimski športi
20295 ogledov

Ruskega skakalca odvlekli na policijo, na kocki njegova kariera

Reševalni pas/Twitter
Mladi ruski skakalec se je udeležil nedavnih demonstracij proti vojni v Ukrajini.

Ob prvi obletnici ruskega napada na Ukrajino je bilo tako v Rusiji kot drugje po svetu organiziranih več protestnih shodov, s katerimi so nasprotniki ruske invazije pozivali k prekinitvi vojnega stanja in izražali podporo Ukrajini. 

'Užaljen' Šport Frustrirani Švicar spakiral kovčke in zapustil Planico

Prostestov v Nižnem Novgorodu, kjer so tamkajšnje oblasti pridržale več kot 50 ljudi, se je udeležil tudi 17-letni ruski smučarski skakalec Denis Bušujev, ki je seboj prinesel transparent z napisom: "Ne vojni. Ne norosti."

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Mirno je protestiral kakšnih 20 minut, ko se je na prizorišče pripeljal policijski kombi.

"Pojavili so se policisti in me začeli zasliševati, eden od njih je bil še posebej agresiven, poskušal me je sprovocirati. Nato so me odpeljali na policijsko postajo. Povabili so me v pisarno, kjer je za ovalno mizo sedelo kakšnih osem ljudi," je neprijetno izkušnjo za ruske medije opisal še ne polnoletni skakalec.

Timi Zajc Trnova pot Šport Timi Zajc: "Če ne bi bilo tiste afere, me danes ne bi bilo tukaj" Timi Zajc Fešta v Planici Šport Nooooro! Tako so Timijev naslov doživeli sotekmovalci: "Dali smo si duška!"

"Poskušal sem povedati čim manj, priznal sem samo, da nasprotujem vojni. Pregledali so mi telefon in prečesali vse aplikacije. Kakšnih 15 minut kasneje so se vrnili in me obtožili, da sem član ekstremistične organizacije. Ves čas so poskušali iz mene izvleči informacije, s kom sodelujem, za koga delam. Namigovali so, da so me k temu napeljali zlobni ljudje in da sem bil morda celo plačan," je dodal.

"Zaslišali so tudi mojega očeta, ki me je začel opravičevati, češ da sem samo športnik, ki je prebral nekaj knjig in postal vpet v neke misli in ideje. Vprašali so me, če obžalujem svoja dejanja in če priznam krivdo. Izrekli so mi globo v višini 50.000 rubljev (cca. 630 evrov) in me umestili na črni seznam, za kar so se vsi strinjali."

Timi Zajc Robert Hrgota Šport "Timi me je malo čudno pogledal, a vemo, česa je sposoben"

S svojo odločitvijo je mladi skakalec ogrozil nadaljevanje kariere. "Bojim sem, da me bodo izključili iz mojega kluba. Namignili so mi, da ne bom več imenovan v ekipo za mednarodna tekmovanja," je razkril Bušujev.

Komentarjev 7
  • Avatar Syn
    Syn 12:29 04.marec 2023.

    Ta poplpismen revež, kvazi športnik, protestira in sploh ne ve zakaj. Takih primitivcev mi sploh ni žal.

  • Avatar NickMason
    NickMason 11:04 04.marec 2023.

    Koliko je dobil plačano za to dejanje?.Še film posnemite ,bo še bolj resnično izgledalo.

  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 10:37 04.marec 2023.

    Kaj ste vi idioti posebej plačani za proti rusko propagando, podobno kot ste bili ob Covid paničarjenju..?! Banda prodana...