Šport > Zimski športi
10 ogledov

Šteje le popoln napad

Tole je prizor iz St. Antona leta 2001. Mitja Kunc je osvojil bronasto kolajno, Žurnal24 main
Mitja Kunc je bil pred četrtkovim uspehom Tine Maze zadnji nosilec slovenske kolajne na SP. Pred slalomom pravi, da je krog favoritov širok, a mednje uvršča tudi naše.
Mitja Kunc je 10. februarja 2001 na slalomski tekmi svetovnega prvenstva v St. Antonu osvojil bronasto kolajno. V četrtek je v sokrajanki Tini Maze dobil naslednico. "Konkurenca je res huda. Kolajne se osvajajo takrat, ko je tekmovalec tudi med sezono konkurenčen. To pomeni, da je vsaj blizu stopničkam, če že ne na njih," pred slalom pravi Kunc. Prav moški slalom, s katerim bo v nedeljo padel zastor nad letošnjim SP, je disciplina, od katere Črnjan veliko pričakuje. Kandidatov za kolajne je precej. "Tu so Avstrijci, Francozi, pa Ivica Kostelić, ki ga kljub poškodbi hrbta ne gre izključiti. Prav gotovo bo pripravljen tako, da bo konkurenčen najboljšim."

Od slovenskih slalomistov največ pričakuje od Bernarda Vajdiča, ki je v tej sezoni v Kitzbühelu osvojil peto mest, šesti je bil v Schladmingu, na zadnji preizkušnji v Garmischu pa je zasedel 11. mesto. "Vajdič je največ pokazal na zadnjih tekmah in dobro stopnjeval formo. Upam, da bo prenesel pritisk navijačev in medijev. Na potrezi je on,“ meni Kunc, ki je na tekmah svetovnega pokala dosegel eno zmago. Najboljši je bil na slalomski tekmi v korejskem Jong Pjongu februarja 2000. "Upam, da ta odmor od zadnje tekme svetovnega pokala ni bil prevelik, da so naši dobro trenirali in obdržali dober občutek. Na takih tekmah štejejo le prva tri mesta, zato je treba startati brezkompromisno, brez taktike. Uspeh prinese le popoln napad. Če se izide, pa je že druga zgodba," še dodaja naš nekdanji šampion, ki v tej sezoni trenira mlajše in starejše deklice ter dečke v SK Fužinar. Pa se lahko slovenski slalomisti zavihtijo celo na stopničke? "Tega ne bi rad napovedal. Vsi, ki bodo na startu, imajo možnosti za kaj takega. Treba bo sestaviti dva vrhunska teka."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.