Svet
106818 ogledov

Dva mlada fanta mrtva, trije hudo poškodovani

Prometna nesreča med Krkom in Malinsko
1/3
24sata/bralec
V tragični nesreči, ki se je okrog enajstih zvečer zgodila na cesti med Krkom in Malinsko, sta umrli dve osebi, tri so poškodovane. Poveljnik gasilske postaje na Krku Dinko Petrov pravi, da v svoji dolgoletni karieri še ni naletel na tako težak prizor.

"Prijavo, da je prišlo do prometne nesreče, da je eno vozilo v plamenih in da so v njem ljudje, smo dobili ob 23. uri in že v štirih minutah smo bili na kraju. Takoj ko smo videli, kaj se je zgodilo, smo zaprosili za okrepitve," je povedal Petrov.

"Požar smo pogasili v nekaj minutah, a na žalost dvema osebama, ki sta bili v vozilu, ni bilo več pomoči. Medtem ko je del ekipe gasil goreče vozilo, smo rezali pločevino, da bi iz drugega avtomobila potegnili osebo, ki je bila ukleščena. Prizor je bil šokanten. Ko smo prišli na kraj, sta bili dve poškodovan osebi izven vozila in sta čakali na pomoč, tako da so reševalci s kraja odpeljali tri poškodovane," je še povedal Petrov. "Bila je dolga noč, na postajo smo se vrnili okrog štirih zjutraj, ko je izvedenec opravil svoje delo," je še dodal.

Tudi reševalci so bili izjemno hitro na kraju nesreče, klic na pomoč so prejeli dve minuti pred enajsto in v petih minutah so bili na kraju, je povedala dr. Senka Kajčić iz zavoda za nujno medinsko pomoč na Krku.

Po do zdaj znanih podatkih je voznik fiata, ki je vozil proti Krku, zapeljal na nasprotni vozni pas in čelno trčil s vozilom znamke volkswagen, ki ga je vozil 22-letnik, ki se je peljal proti Malinski. Po trčenju je fiat zagorel, v njem pa sta umrli dve osebi, še ena pa je bila poškodovana. V volkswagnu pa sta se poškodovali dve osebi. Obe vozili sta imeli reški registrski oznaki.

Po neuradnih podatkih sta v fiatu umrla bosanska državljana, ki sta delala v podjetju za prodajo gradbenega materiala, tretjega potnika je vrglo iz avta in je preživel, a je težko poškodovan. Prav tako težko poškodovana sta 22-letni voznik in njegov sopotnik iz volkswagna, ki sta se vračala domov, poroča portal 24sata.

V bolnišnici so povedali, da sta bila, ko so jih pripeljali, dva od treh mladih moških pri zavesti. Dva sta bila ponoči operirana in sta na intenzivni negi, njuno življenje je ogroženo. Tretji pacient ima več zlomov, a je njegovo stanje dobro.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Žurnalček 12:31 14.december 2020.

    Do konca katerega desetletja mislite ljudi šokirati so tole "svežo " novico !