Gorenjska
1124 ogledov

Težave s prostato ne pomenijo konec sveta!

Moški o svojih zdravstvenih težavah spregovorijo redkeje od žensk, ko pa je na udaru moškost, je položaj še precej slabši. Težave s povečano prostato kljub temu niso redkost - nasprotno, vsak drugi moški po 50. letu se sooča z njimi! Poglejmo si, kako vse se te izražajo in kako si lahko moški pomagate tudi na povsem naraven način.

Značilni simptomi povečane prostate

Pri moških se lahko pojavijo različni znaki, kot so občutek pogostega tiščanja na vodo, pogostejše nočno uriniranje, nenadna potreba po uriniranju (oz. občutek, da ne boste pravočasno prispeli do straniščne školjke), občutek nepopolno izpraznjenega mehurja in/ali izguba libida. Tem se lahko pridružijo še drugi, kot so šibkejši curek, težaven začetek uriniranja, prekinjajoč curek in kapljanje urina po opravljeni potrebi.

Brezplačen vprašalnik o znakih povečane prostate

Pri omenjenih težavah je najbolje stopiti do zdravnika, ki vas bo temeljito pregledal in podal pravilno diagnozo. V kolikor bi se želeli pred tem sami prepričati, ali gre res za povečano prostato, lahko na spletu poiščete tudi brezplačen vprašalnik, ki ga je potrdila tudi Svetovna zdravstvena organizacija. Na voljo je tudi na spletni strani www.avogel.si.

Pregled pri zdravniku

Samodiagnoza običajno ni dovolj, zato je prav, da se po strokovno oceno podate k zdravniku. Brez skrbi, pregled je povsem neboleč in z njim ne odlašajte. Spremembe v zgodnji fazi je možno omejiti, da se ne razvijejo v resna obolenja, ki bi še koreniteje posegle v kakovost vašega življenja.

Samozdravljenje težav s povečano prostato

Pri blažjih oblikah povečane prostate bo zdravnik priporočil le pozorno spremljanje bolezni in zdrav življenjski slog, sicer pa bo predpisal zdravila. Operacija je zadnja možnost, po kateri posegamo le v primeru hujših simptomov.

 | Avtor:

Če potrebujete zdravila, velja razmisliti o zdravljenju z zdravilom rastlinskega izvora Prostasan, ki ga odlikuje tudi to, da ga pacienti pri daljši uporabi dobro prenašajo. Prostasan lahko kupite v vsaki lekarni in zanj ne potrebujete recepte. Registrirano zdravilo z izvlečkom palmeta varno in učinkovito pomaga pri lajšanju težav pri blago do zmerno povečani prostati, opazno izboljšanje težav pa nastopi že po dveh do treh mesecih rednega jemanja. Zdravilo Prostasan je na voljo v lekarnah.

Besedilo za Farmedica: Sabina Topolovec

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.